Колишньому головлікарю запорізької лікарні вручили підозру через смертельну пожежу (фото, відео)

Колишньому головлікарю запорізької лікарні вручили підозру через смертельну пожежу (фото, відео)
Тоді в пожежі загинуло четверо людей, в тому числі медичний працівник. Ще двоє пацієнтів отримали опіки та отруєння продуктами горіння.

Як і першому фігуранту кримінального провадження — завідувачу господарсько-обслуговувального персоналу, колишньому головному лікарю інкримінують порушення правил безпеки, що спричинило загибель людей. Зараз правоохоронці встановлюють місцеперебування останнього. Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

Нацполіція також нагадує про деталі пожежі: в ніч на 4 лютого 2021 року виникло загоряння в одній із палат-боксів реанімаційного відділення обласної інфекційної лікарні. Тоді в пожежі загинуло четверо людей, в тому числі медичний працівник. Ще двоє пацієнтів отримали опіки та отруєння продуктами горіння.

Фото з місця пожежі: Нацполіція

У Відділі розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Запорізькій області встановили наявність достатніх доказів для повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення  завідувачу господарсько-обслуговувального персоналу лікарні.

4 лютого слідчий поліції під процесуальним керівництвом прокуратури повідомив завідувачу про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених: 

  • ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі та загибель людей);
  • ч. 2 ст. 272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, що спричинило загибель людей).
Фото з місця пожежі: Нацполіція

У повідомленні поліції вказано, що станом на сьогодні після отримання результатів комплексних експертиз, слідчий управління ГУНП в Запорізькій області прийняв рішення повідомити про підозру колишньому головному лікарю КНП «Обласній інфекційній клінічній лікарні» ЗОР у вчиненні злочинів передбачених:

  • ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки);
  • ч. 2 ст. 272  (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу  України.

Зараз підозрюваний ухиляється від слідства, а тому поліція вживає заходи щодо його розшуку.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
ДБР вручило підозру 4 працівникам поліції за напад на адвоката (відео) ДБР вручило підозру 4 працівникам поліції за напад на адвоката (відео)
Адвокат став випадковим свідком затримання подружжя за зберігання наркотиків і запропонував свою допомогу. Проте поліціянти насильно перешкоджали його роботі.
На Сумщині невідомий підпалив авто, у якому була людина (відео) На Сумщині невідомий підпалив авто, у якому була людина (відео)
У поліції розслідують усі обставини події.
Підпал автівки в Дніпрі розглядають як невдалу спробу вбивства (фото) Підпал автівки в Дніпрі розглядають як невдалу спробу вбивства (фото)
За фактом подій на проспекті Дмитра Яворницького у Дніпрі правоохоронці відкрили кримінальне провадження.
Loading...
Load next