СБУ засудила 38 держзрадників та шпигунів з РФ

СБУ засудила 38 держзрадників та шпигунів з РФ
У ході масштабної спецоперації Служба безпеки України знешкодила агентурну мережу Федеральної служби безпеки Російської Федерації.

Цього року СБУ активно протидіє гібридній агресії Російської Федерації та проводить системну роботу із охорони української державності. Повідомляє пресцентр СБУ

Агентурні мережі російських спецслужб проводили розвідувальну та інформаційно-підривну діяльність проти держбезпеки України:

  • Відкрито понад 300 проваджень за посягання на територіальну цілісність нашої держави та спроби захоплення влади.
  • Понад 260 осіб засудили. 
  • За матеріалами контррозвідки СБУ  38 осіб засуджено за державну зраду і шпигунство.
  • Також 83 іноземцям, що були причетні до антиукраїнської пропаганди,  заборонено в'їзд до України.

Іноземні агенти діяли на території Київської, Одеської, Миколаївської, Житомирської та Чернігівської областей. Вони займались підготовкою до вчинення диверсій. Зазначають, що серед об'єктів посягання були бойові літаки на одному з аеродромів Збройних Сил України.

Серед вилучених речей:

  • майже 43 кг тротилу з електродетонаторами і реактивними протитанковими гранатами;
  • протипіхотні міни;
  • набої до великокаліберних кулеметів та зенітних установок.

До кримінальної відповідальності притягнуто понад 30 інтернет-агентів спецслужб РФ. Нейтралізовано більше ніж 1 тис. інтернет-спільнот і акаунтів ворожих агентів.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
СБУ не впустила в Україну хімічну продукцію з підсанкційного російського заводу СБУ не впустила в Україну хімічну продукцію з підсанкційного російського заводу
Правоохоронці СБУ запобігли ввезенню хімічної продукції на територію України, яка була вироблена на російському заводі, що внесений до обмежувального та економічного санкційного списку Ради національної безпеки і оборони.
У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото) У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото)
Діяльність черкаської ботоферми була спрямована на дестабілізацію ситуації в країні та поширення пропаганди. Також інтернет-агітатори використовували обладнання в інтересах гібридної агресії РФ проти України.
В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото) В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото)
Правоохоронці СБУ викрили міжнародне злочинне угрупування, яке продавало підроблену вакцину американського виробництва Pfizer від коронавірусу. Вартість однієї фейкової дози становила 250 доларів.
Loading...
Load next