ДТП у Харкові: 16-річний водій відмовляється здавати кров на аналіз після рішення суду

ДТП у Харкові: 16-річний водій відмовляється здавати кров на аналіз після рішення суду
Це рішення підтверджує раніше висловлену підозрюваним відмову від співпраці зі слідством.

Підозрюваний Микола Харківський відмовляється від добровільної здачі крові на аналіз після рішення суду. Про це повідомляє представник потерпілих у справі Ігор Черняк у коментарі "Укрінформ".

Попри рішення суду про примусовий відбір зразків, у 16-річного підозрюваного у смертельній аварії на проспекті Гагаріна не вдалося взяти кров через його відмову, — розповів Черняк.

За його словами, рішення суду зобов'язувало підозрюваного здати кров, проте в Україні немає нормативного акту, що регулює процедуру примусового відбору зразків крові. Черняк вважає, що такі дії підлітка можуть бути розцінені як умисне невиконання рішення суду.

Як пояснив кореспонденту Укрінформу речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, експерти мали зразки сечі, які показали, що підліток не був у стані наркотичного чи алкогольного сп'яніння, і "цього достатньо для слідства".

Нагадаємо, що 28 жовтня 16-річний водій Infinity намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора та зіткнувся із машиною Шевроле. Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, троє пасажирів Infinity — двоє чоловіків 19 років та 16-річна дівчина із важкими травмами доставлені до лікарні. Юнак зараз під вартою й відмовляється здати кров на аналіз.

Читайте також
ДТП у Харкові: 16-річний водій відмовляється здавати кров на аналіз ДТП у Харкові: 16-річний водій відмовляється здавати кров на аналіз
Сторона слідства досі не звернулася до суду для примусового відбору біологічних зразків.
Смертельна ДТП у Харкові: суд продовжив арешт 16-річному водію Infinity (відео) Смертельна ДТП у Харкові: суд продовжив арешт 16-річному водію Infinity (відео)
6 жовтня приблизно о 20:40 в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові сталося зіткнення автомобілів Chevrolet Aveo та Infiniti, який рухався на червоний сигнал світлофора та за кермом якого перебував підозрюваний.
Визнав свою провину: розслідування смертельної ДТП з мажором у Харкові закінчилося Визнав свою провину: розслідування смертельної ДТП з мажором у Харкові закінчилося
26 жовтня 2021 Микола Харківський за кермом елітної Infinity, яку йому нещодавно подарували, зі швидкістю 180 кілометрів на годину пронісся на червоне.
Loading...
Load next