CБУ вручила підозру колишньому міністру енергетики України

CБУ вручила підозру колишньому міністру енергетики України
Ім'я міністра СБУ не вказує, однак у цей період посаду обіймав Володимир Демчишин.

Слідчі СБУ і ДБР вручили підозру міністру енергетики та вугільної промисловості України, який займав цю посаду з 2014 по 2016 рік. Про це повідомили на офіційній сторінці СБУ.

Підозру оголосили за статтею ст. 258-3 Кримінального кодексу України ‒ сприяння терористичній групі чи терористичній організації.

Ім'я міністра СБУ не вказує, однак у цей період посаду обіймав Володимир Демчишин.

Слідство встановило, що посадовець упродовж грудня 2014 - лютого 2015 року видав низку наказів, якими призначив на посади державних підприємств, що розміщені на тимчасово окупованих територіях, представників терористичних організацій «Л/ДНР».

Крім цього, міністр, перевищуючи свої службові повноваження, примусив керівників державної енергогенерувальної компанії укласти кілька угод з представниками «Л/ДНР». Зокрема, щодо постачання вугілля на загальну суму понад 3 млрд грн.

У результаті протиправних дій міністра у розпорядження терористів надійшло понад 200 млн грн. Це призвело до закріплення та подальшого становлення так званих «урядів» терористичних організацій «Л/ДНР» на тимчасово окупованих територіях. Більше того, це призвело до зменшення фінансового навантаження країни-агресора щодо матеріального забезпечення «Л/ДНР». 

В СБУ наголошують, що вручення цієї підозри – це частина системної роботи СБУ із викриття посадових осіб, які зрадили державним інтересам України на фоні гібридної агресії РФ. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Розчарувався в ідеях "русского міра": СБУ затримала бойовика, що втік з "ЛНР" Розчарувався в ідеях "русского міра": СБУ затримала бойовика, що втік з "ЛНР"
Чоловік повернувся, бо втомився від війни і хотів побачити дружину із дітьми.
Російський бойовик здався у полон військовим ЗСУ: СБУ опублікувала відео допиту Російський бойовик здався у полон військовим ЗСУ: СБУ опублікувала відео допиту
Озброєний бойовик здався українським військовим і поскаржився на цькування росіянами.
СБУ затримала колаборанта з Одеси, який збирався присягнути «днр» (відео) СБУ затримала колаборанта з Одеси, який збирався присягнути «днр» (відео)
Зловмисником виявився місцевий мешканець, який із початком повномасштабного вторгнення рф розгорнув активну проросійську діяльність.
Loading...
Load next