Армія Азербайджану втоглась на територію Вірменії - Нікол Пашинян

Армія Азербайджану втоглась на територію Вірменії - Нікол Пашинян
Через це сьогодні було звільнено міністра оборони Вірменії Аршака Карапетяна.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що азербайджанські війська у неділю, 14 листопада, зайшли на територію країни. Через це сьогодні було звільнено міністра оборони Аршака Карапетяна. Рада безпеки Вірменії закликала Росію та ОДКБ звернути увагу на «агресивні дії» Баку. Про це повідомляє "ПравдаТУТ News", посилаючись на видання "Коммерсантъ".

З учорашнього дня ми у цьому складі у різних форматах провели кілька зустрічей та обговорень. Предметом обговорень став факт вторгнення азербайджанських військ на територію Республіки Вірменія на одній зі східних ділянок вірмено-азербайджанського кордону», — сказав Пашинян на засіданні Ради безпеки Вірменії.

Він додав, що через останні події ухвалено рішення про звільнення з посади міністра оборони Вірменії.

 Що відбулось?

13 листопада Міністерство оборони Азербайджану заявило, що збройні сили Вірменії обстріляли позиції азербайджанської армії у Кельбаджарському районі.

Своєю чергою Міністерство оборони Вірменії повідомило, що ЗС Азербайджану відкрили вогонь за вірменськими позиціями, розташованими в Гегаркунікському районі Конфлікт Вірменії та Азербайджану в Нагірному Карабаху загострився у вересні 2020 року.

У листопаді цього року дві країни за участю Росії підписали заяву про припинення вогню. Згідно з умовами, азербайджанській стороні було передано Агдамський район, території в Газахському районі, а також місто Шуша. Вірменія повернула Азербайджану Кельбаджарський район та Лачинський район. Через пів року обстріл відновився.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Загострення ситуації у Вірменії: повідомляють про 15 загиблих Загострення ситуації у Вірменії: повідомляють про 15 загиблих
Азербайджан вдався до чергової провокації на східному напрямку вірмено-азербайджанського кордону з використанням артилерії та бронетехніки.
Нагірний Карабах: Вірменія заявила про наступ Азербайджану і попросила допомоги у РФ Нагірний Карабах: Вірменія заявила про наступ Азербайджану і попросила допомоги у РФ
Вірменія звинуватила збройні сили Азербайджану у порушенні лінію фронту в зоні відповідальності "російської миротворчої місії".
Loading...
Load next