"Гинуть шляхетні птахи": на Вінничині мертві лебеді плавають у воді (фото)

"Гинуть шляхетні птахи": на Вінничині мертві лебеді плавають у воді (фото)
За тиждень на ставку в селі Северинівка Жмеринського району загинуло майже сто лебедів.

У Вінницькій області в селі Северинівка на ставку було виявлено близько 100 мертвих лебедів за тиждень. Про це повідомляє Голос України з посиланням на депутата місцевої територіальної громади Олександра Кішука.

Зазначимо, що цю інформацію зміг підтвердити ще один житель села, який запевнив, що птахи лежать на мілководді, яке утворилося після того, як зі ставка спустили воду. Що саме стало причиною масової загибелі лебедів, наразі не відомо.

Фото: Віталій Борцов

Ось я йду й рахую мертвих лебедів, -розповів він телефоном. -Туші птахів лежать на мілководді. У цьому місці, куди я підійшов, нарахував десять. За деревом бачу ще сімо. Ніхто їх не прибирає, ворони клюють. Лебеді почали гинути після того, як спустили став.

За його інформацією, ставок на даний момент перебуває в оренді.

У свою чергу депутат Кішук ініціює зв’язку із подією зборів місцевих мешканців.

Треба щось робити, не можна мовчки дивитися, як гинуть шляхетні птахи, як орендар цідить став і нікому до цього немає діла. Хтось перевіряв у орендаря дозвіл на це? Чи має він право перетворювати став на болото?, — обурився він, назвавши це «екологічною катастрофою».

Зауважується, що зібрання скликають на неділю 28 листопада. 

Додамо, що на каскаді ставків у селі Северинівка та сусідніх Чернятин, Токарівка, Сербинівці кожен рік гніздяться сотні лебедів. Найбільше їх у Северинівці. Саме тут зафіксували масову загибель птахів. Одні стверджують, що причиною є те, що зі ставка спустили воду, інші кажуть, чули постріли.

Фото: Віталій Борцов

Особисто я пострілів не чув, хоча мій будинок недалеко від ставу, - продовжує Олександр. - Якби стріляли, то туші забрали б...

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
СБУ викрила підпільні "call-центри", які щомісяця грабували українців на понад 7 мільйонів СБУ викрила підпільні "call-центри", які щомісяця грабували українців на понад 7 мільйонів
У Вінниці Служба безпеки України викрила масштабну схему підпільних "call-центрів", які щомісяця завдяки віртуальним "брокерським послугам" ошукували українців на 7 мільйонів гривень.
Нардеп Олег Арсенюк влаштував бійку біля ресторану в Черкасах Нардеп Олег Арсенюк влаштував бійку біля ресторану в Черкасах
Нардеп від "Слуги народу" Олег Арсенюк влаштував бійку в розважальному закладі "Бочка" у Черкасах.
Масові святкування в період карантину: Тищенко влаштував вечірку для своєї дружини Масові святкування в період карантину: Тищенко влаштував вечірку для своєї дружини
У київській поліції відкрили кримінальне провадження щодо порушення карантинних вимог в одному з готелів столиці, де день народження дружини святкував депутат від "Слуги народу", Микола Тищенко.
Loading...
Load next