Одеський суд визнав винним Стерненка за двома статтями й засудив до одного року умовно

Одеський суд визнав винним Стерненка за двома статтями й засудив до одного року умовно
Стерненка визнали винним у справі про викрадення людини. Також його визнано винним по 263-й статті ККУ - незаконне поводження зі зброєю.

Апеляційний суд Одеси залишив без змін звинувачення щодо громадського активіста Сергія Стерненка за статтями про викрадення людини та незаконне поводження зі зброєю - за частиною 2 статті 146 і за частиною 1 статті 263 ККУ.

 

Активіста Сергія Стерненка засудили до одного року умовно, "по факту це судимість за 1 патрон". Про це повідомив сам активіст у своєму Telegram-каналі.

146 статтю по мені і Демчуку залишають, хоча строки давності по притягненню за нею минули, - написав Стерненко.

Це означає, що згідно з рішенням суду, Стерненко і Демчука визнали невинними у кримінальному провадженні, яке було відкрито за статтею розбій. Зокрема їх звільнять від ув'язнення, але судимість лишиться. Зазначимо, що стаття про викрадення людини передбачає обмеження волі до трьох років або позбавлення волі на аналогічний термін. Однак, у суді також зауважили, що "за цією статтею вже сплив термін давності і вона непридатна".

Таким чином, Сергія Стерненка засудили до 3 років позбавлення волі із заміною на 1 рік умовно.

Нагадаємо, що на цьому ж засіданні Одеський апеляційний суд скасував вирок першої інстанції за статтею 187 (розбій), за якою Стерненка і Демчука звинувачували у викраденні представника партії "Родіна" Сергія Щербіча у квітні 2015 року. За словами Щербіна, його в той час ніби то побили і три рази поранили з травматичного пістолета, замкнули в підвалі і вимагали відмовитися від депутатської діяльності. Згодом після інциденту депутат заявив також, що у нього пропав гаманець з 300 грн, банківськими картками, дозвіл на носіння зброї і водійське посвідчення.

Читайте також
"Судимість за один патрон": Стерненко планує подавати касаційну скаргу на вирок суду "Судимість за один патрон": Стерненко планує подавати касаційну скаргу на вирок суду
Сьогодні, 31 травня, Апеляційний суд Одеси залишив без змін звинувачення щодо громадського активіста Сергія Стерненка за статтями про викрадення людини та незаконне поводження зі зброєю - за частиною 2 статті 146 і за частиною 1 статті 263 ККУ.
Справа Стерненка: двоє суддів, які розглядали справи активіста подали у відставку Справа Стерненка: двоє суддів, які розглядали справи активіста подали у відставку
Двоє одеських суддів, які розглядали апеляційну скаргу Сергій Стерненка та Демчука в справах "про 300 гривень" та "1 патрон", вирішили піти у відставку.
На Одещині поліцейські застрелили чоловіка, який посеред села стріляв із рушниці (відео) На Одещині поліцейські застрелили чоловіка, який посеред села стріляв із рушниці (відео)
Під час переговорів із поліцейськими чоловік кілька разів вистрілив у їхній бік. На контакт із правоохоронцями нападник не йшов та вдерся до будинку, де мешкає жінка з дітьми.
Loading...
Load next