Бойовика "ДНР" засудили до 6 років ув'язнення - СБУ

Бойовика "ДНР" засудили до 6 років ув'язнення - СБУ
Суд визнав його винним в участі у терористичній організації.

Бойовика «ДНР», який у 2014 році ліквідовував поранених у бою українських військових, засудили до 6 років позбавлення волі. Про це повідомляє СБУ.

У ході слідства вдалося встановити, що мешканець тимчасово окупованого Донецька добровільно вступив до навчального центру НЗФ «ДНР» у м. Слов’янськ. Після його закінчення був призначений на посаду заступника керівника. Він здійснював підготовку бойовиків для незаконних формувань, які брали активну участь у збройному спротиві підрозділам сил антитерористичної операції.

Перебуваючи у складі різних підрозділів НЗФ зловмисник брав активну участь в артилерійських обстрілах позицій Збройних Сил України у районі Донецька, Ясинуватого, Докучаєвська, смт Пантелеймонівка, а також здійснював чергування на військових об’єктах, конвоював затриманих та військовополонених, - йдеться в повідомленні.

Контррозвідники затримали бойовика у жовтні цього року в одному з хостелів столиці, куди він прибув з тимчасово анексованої території АР Крим.

Шевченківський районний суд Києва визнав його винним за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України та засудив до 6 років позбавлення волі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Розчарувався в ідеях "русского міра": СБУ затримала бойовика, що втік з "ЛНР" Розчарувався в ідеях "русского міра": СБУ затримала бойовика, що втік з "ЛНР"
Чоловік повернувся, бо втомився від війни і хотів побачити дружину із дітьми.
"Вони відчували себе там царями": на Донбасі затримали проросійського бойовика "ДНР" (відео) "Вони відчували себе там царями": на Донбасі затримали проросійського бойовика "ДНР" (відео)
Проросійський бойовик розкаявся та запевнив, що нікого не вбив під час перебування у рядах бойовиків. Так, він зізнався, що хотів би позбутися наркозалежності та почати нове життя з сім'єю.
Loading...
Load next