Дискредитували ЗСУ та Україну: СБУ викрила потужну проросійську ботоферму (фото)

Дискредитували ЗСУ та Україну: СБУ викрила потужну проросійську ботоферму (фото)
Крім того, боти виправдовували збройну агресію РФ та підбурювали антивакцинаторські настрої.

Служба безпеки України викрила потужну ботоферму у Чернівцях. Ділки спеціалізувалися на «вирощуванні» бот-акаунтів у соціальних мережах, які вони продавали на чорному ринку. Зловмисники створили і «розкрутили» понад 20 тис. ботів. Про це повідомляє СБУ.

Оперативникам вдалось з'ясувати, що більшість бото-профілів скупили проросійські агітатори. Крім того, акаунти мали довгу історію й були верифіковані у соцмережах – з використанням підроблених паспортів громадян України.

Ботів використовували для дискредитації української держави та Збройних Сил України, для виправдання збройної агресії РФ та підбурювання «антивакцинаторських» настроїв, - йдеться в повідомленн СБУ.

За даними слідства, до групи кібербізнесменів входило близько 15 осіб. Діяльність проводили у спеціально орендованому офісі в Чернівцях.

Фото: СБУ

У ході обшуків, проведених в офісі, де базувалася ботоферма, правоохоронці виявили та вилучили:

  • комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності;
  • спеціальне програмне забезпечення;
  • майже 6 400 стартових пакетів українських та іноземних мобільних операторів, у тому числі й російських;
  • понад 4 000 платіжних карток українських банків.
Фото: СБУ

Наразі тривають слідчі дії для виявлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до схеми осіб.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
На Івано-Франківщині СБУ ліквідувала потужну проросійську ботоферму На Івано-Франківщині СБУ ліквідувала потужну проросійську ботоферму
У СБУ повідомляють, що замовниками послуг були, в основному, клієнти з Росії, і використовували "потужності" ботоферми, коли потрібні були "масштабні спотворення реального стану речей".
СБУ знешкодила ботоферму, яка розповсюджувала антиукраїнський контент (фото) СБУ знешкодила ботоферму, яка розповсюджувала антиукраїнський контент (фото)
Здебільшого поширювали контент, спрямований на посилення протестних настроїв в Україні, у тому числі антивакцинаторських.
Loading...
Load next