У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото)

У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото)
Діяльність черкаської ботоферми була спрямована на дестабілізацію ситуації в країні та поширення пропаганди. Також інтернет-агітатори використовували обладнання в інтересах гібридної агресії РФ проти України.

У ході розслідування правоохоронцям вдалось встановити, що ботоферму "підтримував" місцевий мешканець у підсобному приміщенні власного підприємства. Він забезпечував використання анонімних IP-адрес для безпеки інтернет-агітаторів, повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що підприємець використовував сім-картки українських операторів мобільного зв’язку. Розрахунок за послуги отримував криптовалютою та через російські віртуальні платіжні системи, заборонені на підставі рішення РНБО України, повідомляють у Службі безпеки України.

Зрештою завдяки ботофермі інтернет-агітатори у мережі розповсюджували фейкову інформацію про події в ОРДЛО, проросійську пропаганду, спрямовану на штучну дестабілізацію ситуації в державі, повалення конституційного ладу і територіальної цілісності нашої країни.

Під час проведення обшуку працівники СБУ вилучили комп’ютерну техніку, телекомунікаційне обладнання та понад 400 SIM-карток мобільних операторів.

Наразі тривають слідчі дії, а також встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до функціонування черкаської ботоферми.

Читайте також
Ботоферма та інтернет-агітатори: СБУ викрила зловмисників, які намагались дестабілізувати ситуацію в Одесі (фото) Ботоферма та інтернет-агітатори: СБУ викрила зловмисників, які намагались дестабілізувати ситуацію в Одесі (фото)
Оперативники Служби безпеки України припинила діяльність мережі інтернет-агітаторів та "ботоферми" в Одесі, яка поширювала фейкову інформацію серед населення та пропагувала сепаратизм.
СБУ не впустила в Україну хімічну продукцію з підсанкційного російського заводу СБУ не впустила в Україну хімічну продукцію з підсанкційного російського заводу
Правоохоронці СБУ запобігли ввезенню хімічної продукції на територію України, яка була вироблена на російському заводі, що внесений до обмежувального та економічного санкційного списку Ради національної безпеки і оборони.
В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото) В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото)
Правоохоронці СБУ викрили міжнародне злочинне угрупування, яке продавало підроблену вакцину американського виробництва Pfizer від коронавірусу. Вартість однієї фейкової дози становила 250 доларів.
Loading...
Load next