Білорусь звинуватила українських льотчиків в порушенні кордону - ДПСУ спростувала це (відео)

Білорусь звинуватила українських льотчиків в порушенні кордону - ДПСУ спростувала це (відео)
Андрій Демченко, речник ДПСУ, підтвердив, що в ході навчань сьогодні використовували авіацію, проте кордон з Білоруссю не порушували.

У Державній прикордонній службі Білорусі повідомили, що під час дослідження українські льотчики порушили кордон з Білоруссю. Про це інформує БЕЛТА.

Проведення українознавчих досліджень на кордоні з Республікою Білорусь спровокувало інцидент. Сьогодні, 4 грудня, близько 12 години на білорусько-українському кордоні в області в пункті пропуску «Новий Рудний» проходить через кордон с. Радянського Союзу, — йдеться в повідомленні.

Як пояснили в комітетах, український військовий гелікоптер Мі-8 на висоті близько 100 м перетнув військовий кордон і приземлився на глибині 1 км на території Білорусі. 

Тим часом у Державній прикордонній службі України (ДПСУ) спростували порушення кордону з Білоруссю. Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

Інформація (про порушення кордону - ред.) не відповідає дійсності. В рамках операції "Полісся" українська сторона проводить навчання, в тому числі із застосуванням авіації, — сказав Демченко.

Він підтвердив, що в ході сьогоднішніх навчань в прикордонних районах використовувалася Авіація.

Але українськими пілотами порушень державного кордону Білорусі допущені не були, - уточнив спікер Держприкордонслужби.

Демченко додав, що на цей момент від білоруської сторони офіційних повідомлень про інцидент не надходило.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю
Україна ввела додаткові обмеження на кордоні з Білоруссю у Рівненські області. Зокрема запроваджено додаткові тимчасові обмеження.
МАУ скасували рейси до Польщі через заборону польотів над Білоруссю МАУ скасували рейси до Польщі через заборону польотів над Білоруссю
Українська авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) не відновлюватиме з 18 червня польоти до Польщі, як планувала раніше. Таке рішення зумовлене необхідністю облітати територію Білорусі.
На Волині контрабандисти гелікоптером переправляли сигарети через кордон (фото) На Волині контрабандисти гелікоптером переправляли сигарети через кордон (фото)
Правоохоронців СБУ викрили міжрегіональних контрабандистів, які незаконно переправляли гелікоптером сигарети на загальну суму до 30 тисяч доларів щодня.
Loading...
Load next