НАЗК перевірить незадекларований будинок Киви за 20 мільйонів (відео)

НАЗК перевірить незадекларований будинок Киви за 20 мільйонів (відео)
Як зазначають, перевірка декларації Іллі Киви розпочалася ще у серпні цього року.

Національне агентство з питань запобігання корупції планує провести перевірку інформацію про незадекларований будинок та інше майно народного депутата від фракції партії "Опозиційна платформа – За життя" Іллі Киви, що напередодні опублікували у ЗМІ. Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на коментар пресслужби НАЗК.

Ми насправді давно розпочали перевірку його декларації. Будь-яку інформацію зі ЗМІ ми використовуємо під час повної перевірки декларації. І цю інформацію так само тут використаємо, – розповіли в агентстві.

Як зазначили у пресслужбі, перевірка декларації Киви розпочалася ще у серпні.

На проведення повної перевірки передбачено 120 днів, плюс за умови появи нової інформації та інших умов, відповідно до прядки повної перевірки, може бути приділено ще на 60 днів, – повідомили у НАЗК.

При цьому агентство перевіряє декларації всіх депутатів, не зважаючи на те, чи з'являється інформація про неправдиве декларування.

Ми перевіряємо усіх народних депутатів відповідно до спеціального порядку повної перевірки. Усі декларації народних депутатів незалежно від того, є там якісь підозри про неправдиву інформацію, немає – вони все одно підлягають повній перевірці, – наголосили в агентстві.

Як зазначили у пресслужбі, подання неправдивої інформації у декларації передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність.

Кримінальна відповідальність – це стаття Кримінального кодексу 366-2. Власне вона передбачає покарання, у тому числі й у вигляді позбавлення волі, в залежності від суми, на яку перевищено статки. Якщо вартість того майна, яке він (посадовець – ред.) не вказав у декларації, не перевищує 1 100 000 гривень, то за це передбачена адміністративна відповідальність, – додали в НАЗК.

В агентстві також пояснили, що якщо той самий посадовець раніше підпадав під іншу статтю ККУ щодо незаконного збагачення та має необґрунтовано набутий актив, до нього може бути застосований такий механізм, як цивільна конфіскація.

Для цього ми передаємо до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури інформацію, і власне у Вищому антикорупційному суді розглядається питання щодо того, щоб просто цей актив, так би мовити, стягнути на користь держави, – резюмували у пресслужбі НАЗК.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Ілля Кива живе у незадекларованому будинку за 20 мільйонів. Будинок має загальну площу 420 кв. м - 3 поверхи, на яких розміщено 8 кімнат. Проте в декларації Киви не внесений ані будинок, ані витрати на нього. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Ілля Кива живе у незадекларованому будинку за 20 мільйонів - Bihus.info (відео) Ілля Кива живе у незадекларованому будинку за 20 мільйонів - Bihus.info (відео)
Будинок має загальну площу 420 кв. м - 3 поверхи, на яких розміщено 8 кімнат. Проте в декларації Киви не внесений ані будинок, ані витрати на нього. 
"Слов'янські народи повинні об'єднатися" — Ілля Кива в ефірі "Россия-1" (відео) "Слов'янські народи повинні об'єднатися" — Ілля Кива в ефірі "Россия-1" (відео)
Крім того, він виправдав заяву президента Чечні Рамзана Кадирова про приєднання України до Росії.
Іллю Киву позбавили права на нагородну зброю через "негідну поведінку" (відео) Іллю Киву позбавили права на нагородну зброю через "негідну поведінку" (відео)
Денис Монастирський наголосив, що усі перед законом рівні, і народні депутати — це не виняток.
Loading...
Load next