"Впізнав учасників моїх тортур" - Саакашвілі відмовився від лікування через нові "дисциплінарні заходи"

"Впізнав учасників моїх тортур" - Саакашвілі відмовився від лікування через нові "дисциплінарні заходи"
Після голодування Саакашвілі проходить курс реабілітації у військовому госпіталі міста Горі.

Експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі відмовляється від призначеного лікування, допоки не буде виконане розпорядження Служби державного інспектора щодо Міністерства юстиції та Спеціальної пенітенціарної служби та поки до нього не відновлять допуск відвідувачів. Про це повідомляє "ПравдаТУТ News" з посиланням на видання "Новости Грузия".

Я припиняю всіляке медичне лікування, і не припиню протест, доки рішення відомства Толорая (Лонда Толорая, голова Служби держінспектора-НГ) не будуть виконані, доки не скасують так звані дисциплінарні заходи, і не відновлять нормальний допуск до мене відвідувачів, — зазначив Саакашвілі на своїй ФБ-сторінці.

Після 50-денного голодування Саакашвілі проходить курс реабілітації у військовому госпіталі міста Горі. Раніше в Мін'юсті пояснили, що після завершення процесу лікування Саакашвілі повернуть до в'язниці №12 у місті Руставі.

Вчора у шпиталі Саакашвілі відвідав його особистий лікар, Ніколоз Кіпшидзе, який після відвідування прочитав послання його журналістам.

Так, експрезидент стверджує, що 7 грудня його палату в шпиталі відвідали двоє співробітників лікарні при в'язниці N18 у Глданському районі Тбілісі, в яких він «впізнав людей, які брали участь у його тортурах».

Приблизно через шість годин після цієї заяви (про накладення штрафів на Мін'юст - ред.) до моєї камери без попередження увійшли двоє співробітників лікувальної установи Глданської в'язниці N18, у яких я впізнав учасників моїх тортур.

Вони заявили мені, що через те, що я зачепив рукою апарат для вимірювання тиску з метою захисту, коли вони збиралися проти моєї волі провести мені медичні маніпуляції (після переведення до Глданської установи N18), департамент вирішив провести проти мене дисциплінарні заходи, що має на увазі обмежити зустрічі та відібрати у мене телевізор.

Політик також заявив, що до нього не впустили матір, яка, однак, мала усі дозволи на його відвідування. Натомість жінка чотири години простояла під лікарнею, а потім її повернули назад до Тбілісі.

Також до мене близько години не впускали мого особистого лікаря, доки не втрутилася адміністрація шпиталю. Це їхня відповідь на рішення Державного інспектора. Вони не тільки не вилучили (з соціальної мережі — ред.) кадри, які ображають мою гідність, але й сьогодні здійснили помсту,— йдеться у листі Саакашвілі.

За словами особистого лікаря, Саакашвілі дуже нервувався і негативно відреагував на те, що у нього в палаті опинилися співробітники Глданської в'язниці №18. Лікар також зазначає, що телевізор у палаті експрезидента все ще є.

Нагадаємо, Мін'юст і пенітенціарну службу Грузії оштрафовано за поширення відеокадрів із Саакашвілі, на яких видно, як експрезидент Міхеіл Саакашвілі, який перебуває в ув'язненні, вживав харчові добавки, і як його силою доставляли з реанімобіля до палати тюремної лікарні.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
До Міхеіла Саакашвілі застосовували фармакологічне катування - Ліза Ясько (відео) До Міхеіла Саакашвілі застосовували фармакологічне катування - Ліза Ясько (відео)
Стало відомо, що експрезиденту Грузії приписували психотропні препарати без потреби.
Саакашвілі перевезли до тюремної лікарні в Тбілісі Саакашвілі перевезли до тюремної лікарні в Тбілісі
У Пенітенціарній службі Грузії підтвердили інформацію про це.
"Різко падає слух та зір" - Ліза Ясько про стан Саакашвілі (відео) "Різко падає слух та зір" - Ліза Ясько про стан Саакашвілі (відео)
За словами спеціалістів, Саакашвілі потребує реабілітації, тривалістю щонайменше 100 днів.
Loading...
Load next