СБУ ліквідувала осередок "ІДІЛ" у Києві, серед учасників - п'ятеро громадян РФ (ФОТО)

СБУ ліквідувала осередок "ІДІЛ" у Києві, серед учасників - п'ятеро громадян РФ (ФОТО)
Заходи із викриття та документування правопорушень проводили співробітники СБУ в м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

У ході спецоперації у Києві припинено діяльність осередку міжнародної терористичної організації «Ісламська держава». У зловмисників вилучено зброю і боєприпаси. Повідомляє СБУ.

Фото: СБУ

Встановлено, що керівником угруповання був один із лідерів «ІДІЛ», якого СБУ затримала і екстрадувала до Грузії у травні 2020 року.

За попередніми даними, до складу осередку входило 12 осіб. П'ятеро з них – громадяни РФ, які перебувають у розшуку за злочини у різних країнах світу. Зловмисники причетні до фінансування терористичної діяльності бойовиків «Ісламської держави» на території Близького Сходу.

Фото: СБУ
 

Співробітники СБУ задокументували факти їх листування із особами, які перебувають у Сирії та беруть участі у бойових діях. Для маскування незаконного перебування у столиці нашої держави вони проживали за окремими адресами у різних районах міста.

Фото: СБУ

Під час 11 обшуків за місцями перебування зловмисників правоохоронці виявили:

  • зброю та набої до неї;
  • підроблені документи;
  • засоби зв’язку.

Вилучені предмети направлено на експертизу.

У межах кримінального провадження тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
СБУ ліквідувала канал контрабанди до РФ СБУ ліквідувала канал контрабанди до РФ
Майже 20 кг вибухової речовини перевозили у пасажирському автобусі.
Вимагали 35 тисяч доларів: СБУ викрила злочинців, які займались рекетом на Київщині та Чернігівщині (відео) Вимагали 35 тисяч доларів: СБУ викрила злочинців, які займались рекетом на Київщині та Чернігівщині (відео)
Семеро чоловіків входили до складу міжрегіонального злочинного угруповання та були причетні до скоєння тяжких злочинів. Зокрема вони неодноразово вимагали гроші у мешканців Київської та Чернігівської областей.
СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря
Служба безпеки України затримала на хабарі начальника відділу кримінальної поліції одного з управлінь поліції Києва.
Loading...
Load next