Замість борошна - вибухівка: в Донецьку ув'язнили посібницю окупантів, яка зберігала заборонені речовини (фото)

Замість борошна - вибухівка: в Донецьку ув'язнили посібницю окупантів, яка зберігала заборонені речовини (фото)
Так, жінка облаштувала схрон з бойовими припасами, вибуховими пристроями та речовинами, ховавши їх у пакетах із борошном.

Суд визнав місцеву жительку Донецька винною у сприянні діяльності терористичної організації, і незаконному зберіганні вибухових речовин. Жінка ховала вибухові речовини у пакеті з борошном. Про це повідомляє "ПравдаТУТ News" з посиланням на Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, в жовтні 2021 року жінка, яка проживала у Донецьку, на завдання представника НЗФ РФ перемістила раніше облаштований на підконтрольній українській владі території Донецької області схрон з бойовими припасами, вибуховими пристроями та речовинами. Для цього вона орендувала квартиру та заховала заборонені предмети у пакетах з борошном, — йдеться у повідомленні.

Фото: Офіс Генпрокурора

Як повідомляє Офіс Генпрокурора, за задумом окупантів вибухові пристрої мали б використовувати для дестабілізації громадського порядку на підконтрольній українській владі території. Проте спільними зусиллями правоохоронців злочин вдалося попередити, а пособницю терористів затримати.

Крім того, ще одним завданням жінки було здійснення фото- та відеозйомки адміністративних будівель і прилеглих до них територій, що є об’єктами терористичної уразливості, у Краматорську, — додають у пресслужбі.

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури місцеву жительку визнали винною у сприянні діяльності терористичної організації, а також придбанні, носінні та зберіганні вибухових речовин і пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 263 КК України).

Суд призначив їй покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.

Віра Коновал pravdatutnews.com

Читайте також
Самі це визнали: російські окупанти позбавили Донецьк транспорту (відео) Самі це визнали: російські окупанти позбавили Донецьк транспорту (відео)
В окупованому Донецьку місцеві жителі скаржаться на непрацюючий вечорами громадський транспорт, адже там транспорт припиняє курсувати вже після 21 години.
У Донецьку прогримів черговий потужний вибух (відео) У Донецьку прогримів черговий потужний вибух (відео)
Подробиць про вибух поки немає.
Loading...
Load next