На викрадені гроші з "Привату": Коломойський став найбільшим власником нерухомості в Клівленді

На викрадені гроші з "Привату": Коломойський став найбільшим власником нерухомості в Клівленді
Коломойський і його партнери вклали мільйони доларів в культові хмарочоси Клівленда, Огайо.

Ігор Коломойський став найбільшим власником нерухомості в Клівленді, штат Огайо. За даними ФБР, схеми покупки нерухомості використовувалися для відмивання грошей.

Про це йдеться в розслідуванні Pittsburgh Post-Gazette, створеному на звинуваченнях американської прокуратури, повідомляє РБК-Україна.

Олігарх Ігор Коломойський і партнери вклали мільйони в культові хмарочоси Клівленда і стали найбільшими комерційними орендодавцями міста, використовуючи гроші, викрадені з найбільшого банку України, стверджує прокуратура, — йдеться в статті.

Відповідно до висновків американського слідства, кошти надходили в Клівленд з українського "ПриватБанку" за схемою, за якою працівники установи, лояльні Коломойському, переказували гроші з банку на підконтрольні олігарху компанії.

Рік за роком співробітники банку видавали мільйони позик компаніям, таємно перебувають під контролем олігарха і колеги-мільярдера Геннадія Боголюбова і заснованих на Британських Віргінських островах і на Кіпрі, щоб приховати потік грошей, повідомила прокуратура в справах про конфіскацію, - йдеться в статті.

Нагадаємо, раніше Коломойський покинув наглядову раду 1+1, а відразу опісля придбав новий телеканал.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Loading...
Load next