Коломойський покинув наглядову раду "1+1"

Коломойський покинув наглядову раду "1+1"
Бізнесмен очолював колегіальний орган майже два роки.

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення переоформила п’ять ліцензій ТОВ «ТРК «Студія 1+1». Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 8 грудня. Повідомляє "Детектор медіа".

Зміни стосувались виходу зі складу наглядової ради каналу «1+1» бенефіціарного власника Ігоря Коломойського.

Заява про вихід Ігоря Коломойського зі складу Наглядової ради була підписана у травні 2021 року, у вересні відбулись загальні збори учасників, де розглянули та задовольнили це рішення й оформили відповідний протокол. У жовтні, згідно з Законом «Про телебачення і радіомовлення», документи було подано до регулятора. Жодних змін у структурі власності ТОВ «ТРК «Студія 1+1» (телеканал 1+1) не відбулося, - зазначила прессужба

У лютому 2021 року Нацрада перевірила канали групи «1+1» щодо наявності у структурі власності дружини Віктора Медведчука та не знайшла порушень. Регулятор отримав пояснення та документи щодо власності від компанії. Згідно із цими даними, частка компанії Bolvik Ventures LTD у структурі власності «1+1» складає 24,51% і саме така частка належала Ігорю Суркісу. 

Однак контролерами Bolvik Ventures LTD є три фізичні особи: Ігор Суркіс (з часткою 33,34 %), Леонід Ашкеназі (з часткою 33,33 %) та Оксана Марченко (з часткою 33,33 %). Відповідно, частка володіння статутним капіталом кожної з фізичних осіб становить по 8%, що не є істотною участю і не відображається у структурі власності.

Із декларації народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука за 2019 рік стало відомо, що його дружина Оксана Марченко є кінцевою бенефіціарною власницею офшорної компанії Bolvik Ventures Ltd, яка опосередковано володіє частками каналів «1+1», «2+2» і ТЕТ.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зв'язок президента з Коломойським: Зеленського закликали накласти вето на податковий закон Зв'язок президента з Коломойським: Зеленського закликали накласти вето на податковий закон
Верховна рада ухвалила у цілому законопроєкт №5600, яким підвищуються податки для населення та для ряду галузей.
Дітям "ковідну тисячу" даватимуть на позашкільну освіту Дітям "ковідну тисячу" даватимуть на позашкільну освіту
Дітям в Україні дозволять витрачати тисячу гривень від держави за вакцинацію проти коронавірусу на позашкільну освіту.
Loading...
Load next