Прибуття російських десантиків, поранення та погроми: ситуація в Казахстані зараз (відео)

Прибуття російських десантиків, поранення та погроми: ситуація в Казахстані зараз (відео)
Ситуація все ще залишається напруженою.

Стрілянина в Алмати

На центральній Площі Республіки в Алмати відкрили автоматну стрілянину по людях. Про це повідомляє "Радио Азаттык". На площі перебували активісти, які раніше брали участь у різних акціях протесту. За словами журналіста Ануара Даніярова, о 18.43 за місцевим часом з боку проспекту Назарбаєва підійшла бронетехніка і з неї було відкрито вогонь з автоматів.

За словами активіста Ануара Даніярова, загинула як мінімум одна людина: чоловік, який був поряд з журналістом, який отримав вогнепальне поранення в легені, помер дорогою до лікарні. Загиблий - молодик, якому на вигляд було близько 18-20 років.

Білорусь відішле власні війська в Казахстан

Про це повідомило Міністерство оборони Білорусі.

Відповідно до рішення Ради колективної безпеки ОДКБ для виконання міжнародних та союзницьких зобов'язань, Республіка Білорусь спрямовує для участі у врегулюванні кризової ситуації на території Республіки Казахстан, здатної призвести до порушення конституційного ладу, втрати суверенітету та незалежності, білоруський військовий контингент, - проінформував генерал-лейтенант Віктора Хренін.

Таким чином, для цього направлять підготовлену миротворчу роту зі складу 103-ї повітряно-десантної Вітебської бригади сил спеціальних операцій.

Вони увійшли до складу миротворчої групи від Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). У складі організації Вірменія, Казахстан, Киргизія, Росія і Таджикистан.

Десантні підрозділи Росії уже прибули в Казахстан

"Orda" публікує кадри прибуття перших російських десантників у складі миротворчих сил ОДКБ до Казахстану.

ЗМІ повідомляють про вибухи в Алмати

У місті Алмати чутна стрілянина, звідти також доносяться звуки сильних вибухів.

Уточнюється, що військові ведуть активний вогонь по протестувальниках, обстрілюючи, як людей, так і машини, за якими вони сховалися.

Вогонь не стихає на площі вже хвилин п’ятнадцять, стріляють по людях, які прийшли на площу зі зброєю, стріляють по машинах. Поранені точно є. За вбитими - незрозуміло, туди не підійти, – сказав один з очевидців.

Є поранені та загиблі

МВС Казахстану надало інформацію про загиблих і поранених громадян.

Відтак, загинуло 18 силовиків, поранено 748. Загалом по країні затримано 2298 осіб.

Фото: tengrinews.kz

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
День жалоби, вбивство дитини, затримання людей: ситуація в Казахстані сьогодні (відео) День жалоби, вбивство дитини, затримання людей: ситуація в Казахстані сьогодні (відео)
Про мирне врегулювання ситуації поки говорити рано.
МЗС працює над альтернативними способами повернути українців з Казахстану МЗС працює над альтернативними способами повернути українців з Казахстану
МЗС України співпрацює з урядами інших країни, громадяни яких також не можуть покинути територію Казахстану.
Loading...
Load next