Затримання тисячі людей, перші жертви та поранення журналіста: що зараз відбувається в Казахстані

Затримання тисячі людей, перші жертви та поранення журналіста: що зараз відбувається в Казахстані
У Казахстані триває антитерористична операція.

6 січня в казахстанському місті Алмати по протестувальниках силовики відкрили вогонь з автоматів, унаслідок чого було вбито і поранено людей. Про це повідомило "Радио Азаттык".

Стріляли силовики у межах "антитерористичної операції", яку оголосила влада Казахстану. За інформацією активістів і журналістів, військові застосовували зброю не лише проти мародерів, а й проти мирних протестувальників, зазначило "Радио Азаттык".

Журналіст ВВС News Абдужаліл Абдурасулов опублікував 6 січня у Twitter відео стрілянини в Алмати.
 

От як було сьогодні вночі, — написав він.

Абдурасулов також уточнив у Twitter, що "на площі відбувається справжня битва".
 

Наскільки я можу судити — звук пострілів, кулеметів на додачу до світлошумових гранат і чогось, що лунає як феєрверк, — наголосив кореспондент ВВС.

Також повідомляється, станом на ранок 7 січня під час зачисток затримали понад 3 тисячі протестувальників. 18 людей зазнали поранення під час зачисток. Про це місцеві ЗМІ повідомляють із посиланням на міністерство внутрішніх справ.

Додамо, у відомстві заявили про вбитих "26 озброєних злочинців".

Перший заступник керівника адміністрації президента Казахстану Даурен Абаєв стверджує, що на боці "терористів працювали професійні снайпери із спеціальною зброєю".

Варто зазначити, що у районі резиденції президента Казахстана потрапила під обстріл знімальна група телеканалу "Алмати". Водій загинув. Про це повідомляють місцеві телеграм-канали, передає Цензор.НЕТ. 

Внаслідок стрілянини загинув водій автомобіля, журналісту роздробило кілька пальців, його госпіталізували.

Співробітники телеканалу їхали до міського акімату, куди їх запросили для знімання відеозвернення акима міста Бакитжана Сагінтаєва до місцевих жителів. Директорка департаменту інформаційних програм телеканала відмовилася від коментарів щодо загибелі співробітника та поранення журналіста. 

Нагадаємо, раніше МЗС України відреагувало на ситуацію в Казахстані.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Два самогубства за день: у Казахстані правоохоронці наклали на себе руки Два самогубства за день: у Казахстані правоохоронці наклали на себе руки
Своєю чергою у пресслужбі МВС Казахстану заявили, що кількість загиблих під час заворушень співробітників силових структур зросла до 17 людей.
МВС спростувало інформацію про смерть учасника акції "SaveФОП" (відео) МВС спростувало інформацію про смерть учасника акції "SaveФОП" (відео)
Зазначено, що аби припинити правопорушення, правоохоронці відтіснили учасників акції і найбільш активних доставили до управління поліції. 
Loading...
Load next