На Різдво - обстріли: війська РФ вкотре порушують режим тиші (відео)

На Різдво - обстріли: війська РФ вкотре порушують режим тиші (відео)
Загиблих чи поранених внаслідок обстрілів немає.

Про ситуацію на сході України повідомляє штаб ООС.

Упродовж минулої доби, 7 січня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню, 1 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

  • Поблизу Катеринівки російські найманці обстрілювали позиції українських військ з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
  • У бік Кам'янки окупанти вели вогонь з мінометів калібру 120 мм та 82 мм.
  • Неподалік Новотошківського противник відкривав вогонь з автоматичних і станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

З початку доби 8 січня, станом на 11 годину з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню, 1 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

  • У бік Пісків збройні формування Російської федерації відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів.
  • Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій військ РФ немає.

Зазначено, що українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Обстріли на Донбасі: поранено українського військовослужбовця Обстріли на Донбасі: поранено українського військовослужбовця
Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи.
Російські війська обстріляли два селища на Луганщині - ООС Російські війська обстріляли два селища на Луганщині - ООС
Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next