Обстріли на Донбасі: поранено українського військовослужбовця

Обстріли на Донбасі: поранено українського військовослужбовця
Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи.

Штаб ООС повідомляє, що від початку доби 9 січня з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

  • У бік Попасної збройні формування Російської федерації відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів, протитанкових ракетних комплексів та великокаліберних кулеметів.
  • Поблизу Катеринівки окупанти обстрілювали позиції українських захисників з мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Внаслідок дій збройних формувань РФ один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав бойове травмування. Чоловік перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними. Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Нагадаємо, представники ЄС визнали Росію стороною конфлікту на Донбасі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
На Донбасі в результаті обстрілу поранений військовий, - ООС На Донбасі в результаті обстрілу поранений військовий, - ООС
Збройні формування Росії п'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.
На Різдво - обстріли: війська РФ вкотре порушують режим тиші (відео) На Різдво - обстріли: війська РФ вкотре порушують режим тиші (відео)
Загиблих чи поранених внаслідок обстрілів немає.
"Вони відчували себе там царями": на Донбасі затримали проросійського бойовика "ДНР" (відео) "Вони відчували себе там царями": на Донбасі затримали проросійського бойовика "ДНР" (відео)
Проросійський бойовик розкаявся та запевнив, що нікого не вбив під час перебування у рядах бойовиків. Так, він зізнався, що хотів би позбутися наркозалежності та почати нове життя з сім'єю.
Loading...
Load next