Справу про катастрофу Ан-26 під Чугуєвом передали до суду

Справу про катастрофу Ан-26 під Чугуєвом передали до суду
До суду скерували обвинувальний акт щодо фігурантів справи про катастрофу Ан-26 під Чугуєвом. Підозрюваним загрожує до 15 років в'язниці.

Матеріали у справі передали до суду 14 січня. Вони стосуються людей, який підозрюють у діях, які призвели до авіакатастрофи військового літака Ан-26. Повідомляє Telegram-канал ДБР.

Вчора, 14 січня, до суду направлено обвинувальний акт відносно колишнього Командувача Повітряних сил Збройних Сил України, колишнього начальника Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, колишнього командира військової частини А4104, двох його заступників та колишнього керівника польотів вказаної військової частини, діяння яких призвели до трагічних наслідків – авіаційної катастрофи військового літака Ан-26Ш, - йдеться у повідомленні.

Авіатроща, в якій загинули 6 членів екіпажу та 20 курсантів військового університету трапилася 25 вересня 2020 року поблизу військового аеродрому міста Чугуїв Харківської області.

Фото: з відкритих джерел



Слідчі ДБР встановили, що в діях вищевказаних військових службових осіб вбачається недбале ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, порушення правил польотів, підготовки до них та правил експлуатації літальних апаратів.

У результаті, під час проведення навчальних польотів на авіаційному аеродромі військової частини А4104 кількість курсантів на літаку Ан-26Ш перевищувала установлену норму. Після виконання не передбачених для літака вказаного типу льотних вправ, на підльоті до посадкової смуги повітряне судно втратило висоту, зіткнулося з землею та спалахнуло, - наголошують у ДБР.

Фото: з відкритих джерел

Кримінальні правопорушення, вчинені Командувачем ПС ЗСУ та начальником ХУПС, кваліфіковані за недбале ставлення до військової служби, колишнім командиром військової частини та його двома заступниками за порушення правил польотів або підготовки для них, колишньому керівнику польотів – за порушення правил польотів або підготовки до них.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершено у рекордні для кримінальних проваджень такої категорії строки (7 місяців 10 днів), після чого підозрюваних та їх захисників, а також потерпілих та їх представників у межах восьмимісячного строку вдалося ознайомити з усіма матеріалами кримінального провадження, - пишуть у ДБР.

Фото: з відкритих джерел

Якщо провину вищевказаних осіб буде доведено у суді, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років. 

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Ірані судять 10 військових через збитий український літак В Ірані судять 10 військових через збитий український літак
У звіті Організації цивільної авіації Ісламської республіки Іран причиною атаки літака названо "людську помилку". 
Канадський суд визнав збиття українського літака МАУ в Ірані терористичним актом Канадський суд визнав збиття українського літака МАУ в Ірані терористичним актом
Верховний суд провінції Онтаріо визнав збиття українського літака МАУ, який здійснював політ 8 січня 2020 року у небі поблизу Тегерана навмисним терористичним актом. На рейсі PS752 Тегеран – Київ загинули 167 пасажирів та 9 членів екіпажу.
Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня
Печерський районний суд Києва залишив під вартою колишнього народного депутата Семена Семенченка до 24 травня. Його підозрюють у створенні незаконного збройного формування - приватної військової компанії.
Loading...
Load next