В Ірані судять 10 військових через збитий український літак

В Ірані судять 10 військових через збитий український літак
У звіті Організації цивільної авіації Ісламської республіки Іран причиною атаки літака названо "людську помилку". 

У справі про збитий літак Міжнародних українських авіаліній у небі над Тегераном у 2020 році перед судом постало десять військовослужбовців. Повідомляють "Факти".

У звіті Організації цивільної авіації Ісламської республіки Іран причиною атаки літака названо "людську помилку". 

Судовий процес проводить військовий трибунал провінції Тегеран. При цьому 103 місцеві жителі подали скаргу до судових органів з вимогою забезпечити неупереджене розслідування події. Вони вимагали встановити всіх винних у загибелі літака та доставити їх до суду.

Крім того, позивачі також вимагали, щоб були публічно названі всі фактори, що перешкоджають пошуку істини у цій ситуації.

Коротка довідка:

8 січня 2020 року іранські збройні сили збили рейс PS752 Міжнародних авіаліній України після зльоту зі столиці Ірану Тегерана. Внаслідок чого загинули всі 176 людей, які перебували на борту. Здебільшого пасажирами були іранці та канадці, деякі з яких мали подвійне громадянство.

Через три дні Іран визнав випадкове збиття літака, який летів внаслідок влучення двох ракет Тор М-2.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Канадський суд визнав збиття українського літака МАУ в Ірані терористичним актом Канадський суд визнав збиття українського літака МАУ в Ірані терористичним актом
Верховний суд провінції Онтаріо визнав збиття українського літака МАУ, який здійснював політ 8 січня 2020 року у небі поблизу Тегерана навмисним терористичним актом. На рейсі PS752 Тегеран – Київ загинули 167 пасажирів та 9 членів екіпажу.
Справу про катастрофу Ан-26 під Чугуєвом передали до суду Справу про катастрофу Ан-26 під Чугуєвом передали до суду
До суду скерували обвинувальний акт щодо фігурантів справи про катастрофу Ан-26 під Чугуєвом. Підозрюваним загрожує до 15 років в'язниці.
Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня
Печерський районний суд Києва залишив під вартою колишнього народного депутата Семена Семенченка до 24 травня. Його підозрюють у створенні незаконного збройного формування - приватної військової компанії.
Loading...
Load next