ДБР відкрило кримінальне провадження через службову халатність керівництва Нацгвардії

ДБР відкрило кримінальне провадження через службову халатність керівництва Нацгвардії
Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Національної гвардії. Вона призвела до трагедії на території "Південмашу" у Дніпрі.

Бюро зареєструвало кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Нацгвардії - повідомив Сухачов.

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Національної гвардії України, що призвела до трагедії на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі. Повідомляє ДБР.

ДБР проводить весь комплекс заходів щодо встановлення не лише обставин злочину, а й проведе ретельне розслідування умов через які він став можливим. Потрібно виявити всі деталі, які могли призвести до трагедії, щоб унеможливити її повторення у майбутньому, - заявив директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов.

Він наголосив, що службові особи Головного управління Національної гвардії України в умовах особливого періоду недбало ставилися до військової служби під час організації заходів охорони важливих державних об’єктів, об’єктів критичної інфраструктури, органів держвлади. А також забезпечення несення служби на цих об’єктах військовослужбовцями підпорядкованих частин оперативно-територіальних управлінь Національної гвардії України.

Попередня кваліфікація: недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану.

Санкція статі передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
П'ятеро загиблих та ще п'ятеро травмовані: страшний ранок у Дніпрі (відео) (оновлено) П'ятеро загиблих та ще п'ятеро травмовані: страшний ранок у Дніпрі (відео) (оновлено)
27 січня 20-річний нацгвардієць Артем Рябчук розстріляв варту.
У МВС розповіли про стан постраждалих через стрілянину у Дніпрі (фото) У МВС розповіли про стан постраждалих через стрілянину у Дніпрі (фото)
Жанна Шарова, в яку тричі вистрілили, уже прийшла до тями.
Loading...
Load next