Родинам загиблих у Дніпрі нацгвардійців виплатять по 1,8 мільйона гривень

Родинам загиблих у Дніпрі нацгвардійців виплатять по 1,8 мільйона гривень
Загинуло 5 людей.

Національна гвардія України візьме на себе поховання загиблих у Дніпрі гвардійців, виділить грошову допомогу пораненим і виплатить по 1 млн 800 тис. грн родинам убитих. Про це на брифінгу у Дніпрі сказав командувач НГУ Микола Балан. Повідомляє Укрінформ.

Уже сьогодні тим, хто перебуває у лікарні, крім допомоги від місцевих органів влади, надійде матеріальна допомога - гроші вже є на рахунку військової частини. П'ятеро військових загинули при виконанні службових обов'язків, тому Нацгвардія повністю бере на себе поховання, а родинам буде виплачена компенсація, вона складає приблизно 1 млн 800 тис. грн, - зазначив Балан.

Голова обласної ради Микола Лукашук повідомив, що лікарні, де наразі перебувають поранені бійці, повністю забезпечені медикаментами. Постраждалим проведено операції, деякі з яких тривали понад 4 години. На завтра заплановані наступні операції для двох, які мають найважчі поранення.

Усім нацгвардійцям, які були у варті під час нападу, надається психологічна допомога.

Нагадаємо, що  п'ятеро загиблих та ще п'ятеро травмовані: страшний ранок у Дніпрі. 27 січня 20-річний нацгвардієць Артем Рябчук розстріляв варту.

Після затримання Рябчука ДБР відкрило кримінальне провадження через службову халатність керівництва Нацгвардії.

Згодом визначили первинні міри, що застосують до стрілка: арешт без застави для стрілка та звільнення командувача Нацгвардії: нове про стрілянину в Дніпрі (відео).

Поки обирали міру покарання лікарі боролись за життя поранених:  лікар розповів про тяжкий стан поранених (відео).

Врешті решт президент призначив тимчасового виконувача обов'язків: Зеленський змінив командувача Нацгвардією після стрілянини у Дніпрі.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
П'ятеро загиблих та ще п'ятеро травмовані: страшний ранок у Дніпрі (відео) (оновлено) П'ятеро загиблих та ще п'ятеро травмовані: страшний ранок у Дніпрі (відео) (оновлено)
27 січня 20-річний нацгвардієць Артем Рябчук розстріляв варту.
Факти «дідівщини»: до внутрішньої перевірки трагедії на Південмаші залучать поліграф Факти «дідівщини»: до внутрішньої перевірки трагедії на Південмаші залучать поліграф
У ніч на 27 січня на території Південного машинобудівного заводу в Дніпрі солдат-строковик Нацгвардії Артемій Рябчук з автомата розстріляв варту військовослужбовців НГУ і втік зі зброєю.
Іран відмовився домовлятись про компенсацію родичам загиблих зі збитого літака МАУ Іран відмовився домовлятись про компенсацію родичам загиблих зі збитого літака МАУ
Іран відмовляється вести перемовини про відшкодування збитків за літак МАУ, який збили поблизу Тегерана іранські військові у січні 2020 року. Про це заявили у спільній заяві міністри закордонних справ України, Канади, Британії та Швеції.
Loading...
Load next