Передавав Росії: мешканець Харкова збирав дані про військові розробки України (фото, відео)

Передавав Росії: мешканець Харкова збирав дані про військові розробки України (фото, відео)
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю Харкова повідомлено про підозру у замаху на вчинення державної зради та сприяння терористичній організації.

Служба безпеки України викрила мешканця Харкова, який збирав інформацію про розробку новітніх українських систем зброї для передачі Росії. Повідомляє СБУ.

Фото: СБУ

З квітня 2020 року підозрюваний на виконання завдання  кураторів ФСБ РФ систематично збирав та передавав представникам іноземних спецслужб фото та відеоматеріали щодо місць дислокації військової техніки і українських військовослужбовців на території Харкова.

Фото: СБУ

Чоловіка завербував представник терористичної організації "МДБ ДНР", куратором операції був кадровий співробітник ФСБ РФ, якому харків’янин передавав інформацію. 

Він таємно повідомляв про оперативну обстановку поблизу штабу Нацгвардії України через один з месенджерів. Його затримали під час виконання завдання – отримання документів із закритих дослідницьких програм одного із інститутів Харкова щодо новітніх українських систем зброї.

Фото: СБУ

Нагадаємо, що окупанти відкрили вогонь по околицях Світлодарська: є поранений. Постраждалий отримав наскрізне поранення м’яких тканин правого стегна.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Бойовики обстріляли хлібне поле поблизу прифронтового Нью-Йорка (фото) Бойовики обстріляли хлібне поле поблизу прифронтового Нью-Йорка (фото)
Окупанти продовжують скоювати злочини проти мирного населення українських сіл і містечок прифронтової зони.
Самі це визнали: російські окупанти позбавили Донецьк транспорту (відео) Самі це визнали: російські окупанти позбавили Донецьк транспорту (відео)
В окупованому Донецьку місцеві жителі скаржаться на непрацюючий вечорами громадський транспорт, адже там транспорт припиняє курсувати вже після 21 години.
Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму
Верховний суд Криму оголосив вирок громадянину України Івану Яцкіну за кримінальною справою про нібито збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Чоловіка засудили до 11 років ув'язнення у колонії суворого режиму.
Loading...
Load next