"Фабрика російських фейків": СБУ накрила кібергрупу у Житомирській області (фото)

"Фабрика російських фейків": СБУ накрила кібергрупу у Житомирській області (фото)
Через них представники країни-агресора поширювали деструктивний антиукраїнський контент.

У Житомирській області ліквідували так звану "фабрику" фейкових акаунтів. За даними слідства, вона використовувалася для російських інформаційних диверсій. Про це повідомляє СБУ.

Зазначається, що було нейтралізовано кібергрупу, яка масово створювала фейкові акаунти на замовлення з Росії. Через ці акаунти поширювався деструктивний антиукраїнський контент і фейки.

Фото: СБУ

За даними слідства, до "фабрики фейків" причетні два жителі Житомирської області, які за допомогою спеціальної програми масово реєстрували липові акаунти в соціальних мережах. Програма дозволяла створювати сторінки без сервісів мобільного зв'язку.

Фото: СБУ

На цих акаунтах розганялася дезінформація і провокаційні матеріали. Під час обшуків за місцями проживання фігурантів вилучили:

  • комп'ютерну техніку зі спеціальним ПЗ для автоматизації масового створення акаунтів
  • засоби зв'язку та інші докази
Фото: СБУ

У рамках кримінальної справи за статтями "держзрада" та "порушення недоторканності приватного життя" триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила трьох підлітків, які замовляли псевдозамінування.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Закликала ввести війська РФ в Україну: на Київщині викрили проросійську пропагандистку Закликала ввести війська РФ в Україну: на Київщині викрили проросійську пропагандистку
Служба безпеки України припинила діяльність антиукраїнської пропагандистки, яка закликала до введення військ РФ на територію України.
Loading...
Load next