Віддавав накази бомбардувати Харківщину: оголошено про підозру генерал-майору РФ - прокуратура

Віддавав накази бомбардувати Харківщину: оголошено про підозру генерал-майору РФ - прокуратура

Уродженцю Чугуєва Харківської області, командувачу однієї з армій військово-повітряних сил протиповітряної оборони РФ, генерал-майору оголошено про підозру за фактом зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України, що призвело до загибелі людей, і за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних із умисним вбивством.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначений генерал-майор віддавав злочинні накази щодо масового бомбардування Харкова та Харківської області, зокрема авіабомбами ФАБ-500.

Унаслідок зазначених дій уродженця м. Чугуєва загинули мирні жителі, повністю та частково зруйновані багатоповерхові житлові будинки, адмінбудівлі, медичні заклади, навчальні заклади та гуртожитки, - повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

Нагадаємо, що ворожий авіаудар по нафтобазі в Житомирі: під час гасіння пожежі 3 рятівників отримали опіки обличчя та рук. 7 березня близько 20:20 внаслідок двох авіаударів сталося влучання в нафтобази у м. Житомир та смт Черняхів. У Житомирі виникло загоряння резервуару місткістю 10 м. куб. У смт Черняхів сталося загоряння двох напівпорожніх резервуарів.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Loading...
Load next