росія не відводить свої війська від Києва та Чернігова: стало відомо про плани кремлівського диктатора

росія не відводить свої війська від Києва та Чернігова: стало відомо про плани кремлівського диктатора

Російські війська в Україні перегруповуються та готуються до відновлення наступальних операцій.

Про це повідомляє the guardian із посиланням на українських військових.

За словами представника Міністерства оборони України Олександра Мотузяника, основні зусилля Росії нині зосереджено на оточенні українських сил на сході України.

Також російські війська все ще намагаються взяти місто Маріуполь, Попасну та Рубіжне.

Український військовий додав, що в Україні спостерігали деякі переміщення російських військ із Київської та Чернігівської областей. Однак це не розглядалося як масове відведення.

Своєю чергою Міноборони рф підтвердило, що не відводить війська від Києва та Чернігова.

Командування рФ не відводить війська від Києва та Чернігова, а лише виконує повне перегрупування. Метою цих дій є активізація наступальної операції по "повному звільненню" Донбаса.

Про це заявили в Міноборони Росії. Зазначається, нібито всі ці дії були заплановані.

Противник стверджує, що нібито на першому етапі "спецоперації" армія рф планувала сконцентрувати сили ЗСУ на київському та чернігівському напрямку. При цьому Міноборони стверджує, що нібито не передбачалося штурмувати міста "заради уникнення втрат серед цивільних".

У повідомленні заявлено, що головна ціль противника – захоплення Донбасу, яке у кремлі називають "визволенням". До цього ж рф інформує, що нібито були знищені усі укріплення ЗСУ, лінії комунікації, системи ПВО, аеродроми, військові склади.

При цьому українські бійці продовжують знищувати техніку та особовий склад противника.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Loading...
Load next