Російсько-українська війна: оперативна інформація від Генштабу (відео)

Російсько-українська війна: оперативна інформація від Генштабу (відео)
Ворог посилив роботу з так званими "добровольцями".

Розпочався тридцять восьмий день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгнення. Збройні формування РФ продовжують збройну агресію проти України. Відводять війська в окремих районах, ймовірно, з метою посилення угруповання окупаційних сил для подальших наступальних операцій у Слобожанській, Донецькій та Луганській областях.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на Генштаб.

Ворог посилив роботу з так званими "добровольцями". 1 квітня цього року Міноборони російської федерації вирішило провести військові збори з резервістами з 4 по 23 травня 2022 року.

Одночасно посилено роботу щодо залучення підрозділів російських військ, що базуються в Придністровському регіоні Республіки Молдова, для проведення провокацій та демонстрацій на кордоні з Україною.

Відзначено передислокацію російських військ і підрозділів так званої Придністров'я-Молдавської Республіки з метою підготовки до демонстрації готовності до наступальних і, можливо, бойових дій проти України.

На тимчасово зайнятих територіях ворог продовжує вчиняти протиправні дії та, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права:

  •  вдається до викрадення місцевих жителів,
  • обстрілів житлових кварталів населених пунктів, 
  • мінування об’єктів цивільної інфраструктури,
  • пограбувань та мародерства.

Ворог продовжує зазнавати втрат на Луганщині. Таким чином, у місті Алчевськ місцевий госпіталь з району бойових дій поблизу села Попасна отримав близько 30 поранених окупантів-кадирівців.

За наявною інформацією, загиблих російських окупантів залишили на полі бою. При цьому, минулого тижня непоправна втрата особового складу в підрозділах так званого 2-го армійського корпусу склала близько 800 осіб.

Угруповання військ Збройних Сил України протягом доби відбило 9 нападів ворога на Донецькому та Луганському напрямках. Наші воїни знищили 8 танків, 44 бойові бронемашини, 16 одиниць машин та 10 артилерійських

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next