Затримали мешканку Маріуполя, яка виправдовувала й прославляла росіян

Затримали мешканку Маріуполя, яка виправдовувала й прославляла росіян
Маріуполь перебуває в облозі російськими окупантами з 1 березня.

Жителька Маріуполя, навіть ховаючись від російських бомб у Маріупольській камерній філармонії, виправдовувала дії РФ, а під час евакуації просила загарбників швидше "звільнити" місто – жінку арештовано. Повідомляє Донецька обласна прокуратура.

За даними слідства, у березні 2022 року 43-річна жінка, ховаючись від ворожих обстрілів разом з іншими маріупольцями у приміщенні Маріупольської камерної філармонії, із власних ідеологічних міркувань неодноразово виправдовувала дії окупантів.

Під час евакуації з Маріуполя, підозрювана, перебуваючи на російському блокпосту, прославляла загарбників та просила їх "скоріше звільнити місто".

Мешканку Маріуполя підозрюють у запереченні, вчиненому повторно виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії Росії проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікації представників збройних формувань Російської Федерації.

Донецька обласна прокуратура застосувала до громадянки запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 992 000 грн.

Згідно з внесеними 3 березня Верховною Радою змінами, санкція статті за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників, що  передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років із конфіскацією майна або без неї. 

Нагадаємо, що над Одесою ППО збили ракети окупантів. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next