Українські військові збили російський вертоліт Ка-52 “Алігатор” (відео)

Українські військові збили російський вертоліт Ка-52 “Алігатор” (відео)

У вівторок, 5 квітня, на Харківщині протитанковий підрозділ 95 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ знищив розвідувально-ударний вертоліт ЗС РФ Ка-52 "Алігатор". 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Воїни Десантно-штурмових військ черговий раз підтвердили свій високий професіоналізм під час знищення сил та засобів противника, – зазначили у міністерстві.

У Міноборони додали, що це вже другий випадок, коли житомирські десантники за допомогою протитанкових засобів знищують ворожі повітряні цілі.

Відео знищення оприлюднено в мережі. Повідомляється, що українські військові збили новітній рашистський вертоліт з ПЗРК "Стугна".

Своєю чергою мер Харкова Ігор Терехов закликав городян не панікувати з приводу інформації про можливий штурм окупантів: місто добре озброєне та підготовлене до оборони.

Про це Терехов повідомив у зверненні до городян.

Я знаю, що ви зараз відчуваєте, я знаю, яку безсонну ніч ви пережили, коли дізналися із засобів масової інформації, що російські загарбники можуть спробувати взяти наше місто Харків. З цього приводу хочу сказати таке: Харків 24 лютого та Харків 5 квітня – це два різні міста з погляду обороноздатності. Харків – добре озброєне і добре підготовлене до оборони місто, - сказав Терехов.

Він послався на думку радника глави Офісу Президента Олексія Арестовича, який вважає, що взяти Харків для ворога – завдання, яке не можна вирішити.

За його словами, спочатку російські окупаційні війська готувалися за три дні взяти всю Україну. Але за цей час вони відступили від Києва, Житомира, Сум та Чернігова. Наші війська визволили багато населених пунктів країни.

На його думку, вороги намагаються посіяти паніку та деморалізувати мешканців міста, але харків'яни не дадуть їм такої можливості. Оскільки мешканці Харкова завжди славилися своїм духом та стрижнем. Тому закликав усіх городян продемонструвати «наш дух, нашу незламну волю та витримку».

Він упевнений, що військові та територіальна оборона захистять Харків.

Нагадаємо, раніше у російському Слідкомі вигадали фейк про "летючі ескадрони смерті націоналістів" у Харкові.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Loading...
Load next