Заходи прихованої мобілізації: росія забирає з білорусі техніку, а у своїх військових училищах шукає охочих для війни в Україні

Заходи прихованої мобілізації: росія забирає з білорусі техніку, а у своїх військових училищах шукає охочих для війни в Україні

РФ вивозить залізницею та військово-транспортними літаками свою техніку з території Білорусі.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Також зафіксували переміщення окремих білоруських підрозділів в бік державного кордону України. Командування ЗСУ не виключає проведення ротації підрозділів, які залучені до посилення охорони держкордону Білорусі. 

За даними Генштабу, в західному військовому окрузі РФ проводять заходи прихованої мобілізації, щоб доукомплектувати підрозділи, які зазнали втрат на території України.

У Читинському суворовському військовому училищі міністерства внутрішніх справ росії проведено письмове опитування викладацького складу щодо готовності взяти участь у “спеціальній операції” за межами російської федерації. Значна частина викладачів відмовилися від можливого залучення до "виконання завдань" та готові до звільнення з військової служби, - зазначили в Генеральному штабі.

Ситуація на інших напрямках, за повідомленням командування ЗСУ, така:

  • Росія продовжує перегруповувати свої війська. Противник не відмовився встановити повний контроль над територією Донецької та Луганської областей. Тож намагається покращити положення своїх підрозділів у Таврійському та Південнобузькому операційних районах.
  • російські війська, нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, продовжують застосовувати авіацію та артилерію, щоб завдавати удари по об’єктах цивільної інфраструктури та промисловості. Внаслідок обстрілу міста Рубіжне Луганської області було пошкоджено цистерну з азотною кислотою.
  • на Слобожанському напрямку триває блокада окремого району Харківської області. В населених пунктах Великий Бурлук, Приколотне та Федорівка російські окупанти розшукують проукраїнсько налаштованих жителів та незаконно їх затримують.

В Ізюмі загарбники займаються фабрикацією доказової бази про нібито злочини Збройних Сил України. З цією метою обстрілюють населений пункт і створюють вигляд "документування".

На Донецькому напрямку Росія за підтримки авіації та артилерії продовжує штурм Маріуполя.

В тимчасово окупованому Бердянську затримують жителів. 

В місті Токмак медичний персонал місцевих закладів охорони здоров’я примушують підписувати так звані "контракти" з російським міністерством охорони здоров’я. 

Сили оборони України продовжують виконувати завдання зі звільнення захопленої території від російських окупаційних військ, - наголосили в Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, раніше Резніков відреагував на "відведення" російських військ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Російсько-українська війна: ранкове зведення Генштабу (відео) Російсько-українська війна: ранкове зведення Генштабу (відео)
Триває повномасштабна збройна агресія російської федерації проти нашої Держави.
Російсько-українська війна: ранкове зведення Генштабу (відео) Російсько-українська війна: ранкове зведення Генштабу (відео)
Триває підготовка ворога до наступу на сході України
Російсько-українська війна: вечірнє зведення Генштабу (відео) Російсько-українська війна: вечірнє зведення Генштабу (відео)
Сьогодні окупанти здійснили понад 80 літаковильотів, 29 з яких — з території білорусі.
Loading...
Load next