Перший бій за столицю українські захисники і захисниці виграли, — Резніков відреагував на "відведення" російських військ

Перший бій за столицю українські захисники і захисниці виграли, — Резніков відреагував на "відведення" російських військ

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна зламала плани Кремля. Оскільки про це свідчать "відведення" російських військ на Чернігівському та Сумському напрямках та їх поразка у бої за Київ.

Про це повідомив Резніков у Facebook.

Російські окупанти зазнали поразки під Києвом. Перший бій за столицю українські захисники і захисниці виграли. Київщину звільнено від ворога. Він також відступає на Чернігівщині та Сумщині, щоб перегрупувати сили і змінити напрямок ударів. Це - беззаперечне свідчення, що плани Кремля зламано, - написав міністр.

Своєю чергою переміщення окупантів з України на територію Білорусі потрібне російському військовому керівництву, щоб здійснити зміцнення та перегрупування. Ризики нового витка ескалації заперечувати не можна.

Про це в понеділок, 4 квітня, в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявила заступниця голови Міністерства оборони Ганна Маляр, передає OBOZREVATEL. Як зазначила вона, для окремих областей цей ризик вищий.

Крім того, противник продовжуватиме використовувати ракетні удари, можливо – і по великих містах.

Незважаючи на те, що Київська область, Чернігівська й навіть із Сумської сьогодні відбувається переміщення та виведення, насправді це не означає капітуляцію, – сказала представниця оборонного відомства.

За словами Маляр, окупанти намагаються сконцентрувати свої сили в інших регіонах.

Частину військ ворог виводить у Білорусь і там їх зміцнює, перегруповує, там зміцнює особовий склад, – пояснила заступниця міністра.

На цьому етапі висока небезпека є на сході країни, у Харківській, Донецькій, Луганській областях.

Ми знаємо страшну історію, те, що зараз відбувається з Маріуполем, – це теж мета ворога. Є ракетні удари вже й по Одесі, – додала Маляр.

Нагадаємо, Арестович заявив, що протягом 2-3 тижнів результат цієї війни буде вирішено.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У ЗСУ повідомили, коли слід очікувати повторного наступу окупантів на Київ У ЗСУ повідомили, коли слід очікувати повторного наступу окупантів на Київ
Генштаб повідомляв, що російські окупанти готуються до наступальної операції на території Донецької та Луганської областей.
Аби захопити Київ, росіянам треба привезти туди усі війська – Жирнов Аби захопити Київ, росіянам треба привезти туди усі війська – Жирнов
На думку глави військової адміністрації, існує варіант, що противник хоче оточити Київ, тримати облогу і виставити просто політичні вимоги.
Loading...
Load next