"Їх розстріляли, а далі намагались знищити тіла вогнем": у Бучі знайшли згарище із шести тіл цивільних

"Їх розстріляли, а далі намагались знищити тіла вогнем": у Бучі знайшли згарище із шести тіл цивільних

У Бучі вже кілька днів продовжують забирати тіла людей, яких вбили солдати армії рф. Ще на одну страшну знахідку натрапили під час патрулювання — на перетині вулиць Старояблонської та Івана Франка знайшли згарище, де знаходилось 6 тіл. Очевидно, спочатку їх убили в одній із розстріляних машин, а потім хотіли приховати сліди та позбутися тіл.

Слідчі провели огляд місця події, криміналісти зафіксували четверо жіночих та двоє чоловічих трупів. Про це повідомив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Не виключено, що серед загиблих є дитина, адже одне із тіл має невеликі розміри. На одному із жіночих трупів ми виявили кульове поранення. Надалі про причини смерті судитимуть експерти, втім, враховуючи те, що поряд немає руйнувань від артилерії, можна припустити, що ці люди були місцевими жителями, їх розстріляли, а далі намагались знищити тіла вогнем, — відзначив він.

Своєю чергою радник голови Офісу Президенту Олексій Арестович заявив, що в Україні розуміли, коли розпочнеться війна, але навмисно про це не повідомили.

Чому не можна було оголосити в Україні, що росія точно нападе, навіть коли ми знали про це. Тому що почався б масовий відхід біженців і вони забили б дороги. 8-9-10 мільйонів людей. І армія не пройшла б у райони оборони. Це повний параліч доріг і дуже бажана ситуація для ворога. У такому сценарії ми точно програвали б війну і все Лівобережжя. З лівого берега на правий всього 50 мостів в Україні, ми б ніяк не впоралися з цією ситуацією. Єдиний вихід - танками чавити і розстрілювати людей, щоб пройти мости. А тепер думайте, яке рішення треба було прийняти, - розповів Арестович в інтерв'ю каналу ISLND TV.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next