У Запорізькій області окупанти маскують власну техніку

У Запорізькій області окупанти маскують власну техніку

Неможливість вести наступальні дії та деморалізація солдатів змушує командування російських окупантів переходити до нової тактики.

Такі відомості оприлюднили на Facebook-сторінці Генерального штабу Збройних Сил України.

Зазначається, що підрозділи самозваної "другої армії світу" у степових районах на південь від Запоріжжя готуються до провокацій під фальшивим прапором.

На Південнобузькому напрямку противник продовжував зосереджувати основні зусилля на утриманні займаних позицій. У районі населеного пункту Василівка Запорізької області було відзначено, що противник, ймовірно для здійснення провокацій, замальовує літери "Z" на техніці та встановлює українські стяги, – йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

При цьому наголошено, що на окремих напрямках українські захисники тримають оборону і поступово відтісняють ворожі війська за лінію фронту.

Своєю чергою російські окупанти викрали 16-річного сина голови Запорізької РДА Олега Буряка. Неповнолітній юнак їхав в евакуаційній автоколоні з Мелітополя до Запоріжжя.

Про це у неділю, 17 квітня, у відеозверненні повідомив Олег Буряк.

Росіяни викрали мого сина на блокпості у Василівці. Йому лише 16 років. Де мій син зараз, я не знаю. Я звертаюся до європейської спільноти, до всього людства – допоможіть мені, будь ласка. Нехай увесь світ знає, що росіяни в Україні крадуть дітей, — заявив голова Запорізької РДА.

Він зазначив, що Владислав Буряк їхав у евакуаційній автоколоні, яка йшла з Мелітополя до Запоріжжя.

У коментарі виданню "Укрінформ" голова Запорізької РДА уточнив, що його син зник ще 8 квітня, коли їхав у Запоріжжя в машині з двома знайомими жінками та трьома малолітніми дітьми. На блокпості у Василівці окупанти почали підходити до кожного автомобіля й з'ясовувати, хто та куди їде. У якийсь момент у хлопця в руках побачили телефон, а при його перевірці встановили, чий він син, витягли з автомобіля та забрали юнака.

У них (військових — ред.) є планшети й вони знайшли, що я є батьком хлопця. Весь цей час ми намагалися вирішити питання самостійно, але не вийшло, — наголосив голова РДА.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next