Російсько-українська війна: зведення від Генштабу (відео)

Російсько-українська війна: зведення від Генштабу (відео)
не припиняються ракетно-бомбові удари по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на всій території України.

Продовжується п’ятдесят сьома доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Російські війська продовжують наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей. 

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на Генштаб ЗСУ.

На Слобожанщині триває часткове блокування Харкова та руйнування артилерією інфраструктури міста. На тимчасово захопленій території Харківської області окупаційні війська забороняють переміщення місцевого населення в бік території, підконтрольній Силам оборони України, заблокована доставка гуманітарної допомоги з українського боку.

Фіксується суттєве скорочення інтенсивності руху колон російської військової техніки по території республіки білорусь. 

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог намагався взяти під повний контроль Маріуполь. Продовжував завдавати авіаційних ударів та здійснював спроби штурмових дій в районі морського порту і заводу “Азовсталь”.

На тимчасово захопленій території Херсонської області самопроголошеною окупаційною владою оголошено мобілізацію осіб чоловічої статі. Крім того, за наявною інформацією, на 1 травня в зайнятій російською федерацією частині Херсонщини сплановано проведення так званого “референдуму”. А у період 2-10 травня - "перепис населення". Місцевим жителям заборонено будь-яке переміщення між населеними пунктами, - йдеться в повідомленні.

На Південнобузькому напрямку тривають обстріли Миколаєва, противник намагається покращити тактичне положення та наблизитися до міста, успіху не має.

Ворог продовжує зазнавати значних втрат в особовому складі та військовій техніці.

За уточненими даними, українські військові ліквідували командира першого мотострілецького полку другої мотострілецької дивізії першої танкової армії західного військового округу підполковник Денис Мєжуєв. Також отримали важкі поранення та знаходяться на лікуванні в москві два представники керівного складу цього ж з’єднання – полковник Харитонов та підполковник Смірнов.

Крім того, значно деморалізує особовий склад окупаційних підрозділів:

  • проведена примусова мобілізація на невизнаних територіальних утвореннях Донецької та Луганської областей,
  • незадовільне харчування,
  • низьке фінансове та матеріальне забезпечення особового складу, що прибув на доукомплектування регулярних підрозділів російської федерації.

Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо! 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Російсько-українська війна: зведення від Генштабу (відео) Російсько-українська війна: зведення від Генштабу (відео)
Підрозділи Сил оборони України продовжують утримувати визначені оборонні рубежі, завдавати ворогу втрат та поступово звільняти населені пункти від військ російських загарбників.
Російсько-українська війна: зведення від Генштабу (відео) Російсько-українська війна: зведення від Генштабу (відео)
На тимчасово зайнятих окупантами територіях продовжується мародерство та насильницькі дії з боку російських військовослужбовців стосовно цивільного населення.
Російсько-українська війна: окупанти закріплюються в центрі Сєвєродонецька (відео) Російсько-українська війна: окупанти закріплюються в центрі Сєвєродонецька (відео)
Загалом за минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито дев’ять атак ворога.
Loading...
Load next