"З 17-ою Чорнобаївкою": оперативна інформація від Генштабу щодо російського вторгнення

"З 17-ою Чорнобаївкою": оперативна інформація від Генштабу щодо російського вторгнення

У Донецькій та Луганській областях упродовж доби 24 квітня Збройні сили України відбили сім атак російських окупантів. Про це інформує Генштаб ЗСУ у Facebook 25 квітня.

Сили оборони України завдають противнику значних втрат. Тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито сім атак ворога, знищено 13 танків, три артилерійські системи, 17 одиниць броньованої техніки, чотири бойові броньовані машини й 18 одиниць автомобільної техніки та чотири паливозаправники, – указано в повідомленні.
 

Також сили ППО збили над Україною 17 повітряних цілей РФ, серед яких три літаки.

Також російські війська намагалися вести наступ на напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов'янськ, але невдало.

На слобожанському напрямку російські окупанти продовжують обстріли зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по населених пунктах Харків, Карасівка, Прудянка та Коробочкине. На напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов'янськ ворог намагався провести штурмові дії, успіху не мав, здійснював обстріли в районах населених пунктів Велика Комишуваха, Вірнопілля та Нова Дмитрівка, – ідеться в повідомленні.
 

Загалом, за даними Генштабу ЗСУ, російські війська проводять наступальні дії у східній операційній зоні "з метою розгрому угруповання Об'єднаних сил, установлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей і забезпечення сухопутного шляху між зазначеними територіями й окупованим Кримом".

А на території легендарної Чорнобаївки, що стала легендарною, українські військові здійснили черговий, вже 17-й руйнівний удар по позиціях російських окупантів. Про це повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

До речі, з 17-ою Чорнобаївкою. Щойно повідомили, — написав він.

Також радник керівника ОПУ зазначив, що за 60 днів війська РФ жодної поставленої Кремлем мети в Україні не досягли, і лише зазнали великих втрат.

Нагадаємо, раніше ЗСУ звільнили ще три селища на Харківщині.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next