Всі населені пункти Луганщини залишилися без світла: окупанти знеструмили нову Кремінську підстанцію

Всі населені пункти Луганщини залишилися без світла: окупанти знеструмили нову Кремінську підстанцію

Російські війська знеструмили нову, нещодавно збудовану біля Кремінної підстанцію, унаслідок чого вся область залишилася без світла.

Про це повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

Ця підстанція напругою 500 кВ в мирний час заживлювала більшу частину міст і сіл області. Також раніше електроенергія надходила із Луганської ТЕС, що у місті Щастя. Трансформаторні блоки останньої зруйновані ворогом, полагодити їх росіяни не в змозі. Тож, до сьогодні підстанція в Кремінній залишалась єдиним джерелом постачання електроенергії в домівки луганчан, — розповів Гайдай.

Він додав, що зараз в області опрацьовують альтернативні варіанти заживлення.

Також на тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські окупанти вводять заходи, що обмежують права і свободи мирних жителів, зокрема свободу пересування.

Про це повідомляє речник Запорізької обласної військової адміністрації полковник ЗСУ Іван Арєф’єв.

Зокрема, у Мелітополі поширюють інформацію, що окупаційна влада вирішила повністю закрити з 30 квітня в’їзд та виїзд із тимчасово окупованого Криму. Рішення ухвалено, щоб не допустити зриву весняної призовної кампанії на окупованих територіях, оскільки багато українських чоловіків виїжджають на півострів транзитом з подальшим маршрутом до Грузії, Польщі, країн Прибалтики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Каховці окупанти влаштували "камеру тортур".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next