Російсько-українська війна: ранкове зведення Генштабу (відео)

Російсько-українська війна: ранкове зведення Генштабу (відео)
Зберігається загроза завдання ракетних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури з території республіки білорусь.

Розпочалась шістдесят восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.Російська федерація продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України та наступальні дії у Східній операційній зоні.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на Генштаб ЗСУ.

  • На Сіверському напрямку ворог з мінометів обстрілював позиції наших військ в районі Сеньківки Чернігівської області.
  • На Слобожанському напрямку угруповання противника продовжує обстріли міста Харкова та населених пунктів Уди і Прудянка.
  • На Ізюмському напрямку тривають наступальні дії ворога у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. Противник продовжував обстріли наших військ.
  • На Донецькому напрямку угруповання окупаційних військ веде наступальні дії практично вздовж всієї лінії зіткнення.
  • На Лиманському напрямку противник здійснював вогневий вплив на підрозділи наших військ на рубежі Лиман – Сіверськ з метою витіснення їх із займаних позицій та створення умов для наступу на Слов’янськ.
  • На Сєверодонецькому напрямку основні зусилля ворог зосереджував на взятті під повний контроль Рубіжного та підготовці до наступу на Сєверодонецьк.
  • На Попаснянському напрямку противник намагався покращити тактичне положення в районі Попасної. Посилив війська за рахунок переміщення з Маріупольського напрямку однієї батальйонної тактичної групи.

З метою нарощення системи протиповітряної оборони противник розгорнув додаткові зенітно-ракетні комплекси на тимчасово зайнятих та тимчасово окупованих територіях Луганської та Запорізької областей.

На Південнобузькому напрямку окупанти намагаються вийти на адміністративний кордон Херсонської області, шукають слабкі місця у нашій обороні. У районі Миколаєва агресор провів повітряну розвідку із застосуванням трьох БпЛА. Вів артилерійський вогонь по позиціях наших підрозділів.

За попередню добу підрозділи протиповітряної оборони вразили десять БпЛА “Орлан-10”.

Зазнає ворог значних втрат, особливо у артилерії, і на суходолі. Тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито десять атак російських окупантів:

  • знищено 2 танки,
  • 17 артилерійських систем,
  • 38 одиниць бойової броньованої техніки,
  • 10 одиниць автомобільної техніки противника.

Нагадаємо, на Харківщині українські захисники знищили колону російської техніки.

Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо! 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Російсько-українська війна: ранкове зведення від Генштабу (відео) Російсько-українська війна: ранкове зведення від Генштабу (відео)
Авіація повітряних сил на визначених напрямках продовжувала завдавати противнику вогневі удари з повітря та підтримувати бойові дії підрозділів наших військ.
Російсько-українська війна: вечірнє зведення Генштабу (відео) Російсько-українська війна: вечірнє зведення Генштабу (відео)
Українські захисники звільнили низку населених пунктів, серед них Перемога.
Loading...
Load next