В ООН задокументували знущання російських військових над цивільними чоловіками на Київщині

В ООН задокументували знущання російських військових над цивільними чоловіками на Київщині

ООН задокументувала десятки випадків насильства та катування українських чоловіків рашистами у Київській області. Заявила Верховний представник ООН з прав людини Мішель Бачелет під час засідання Ради Безпеки ООН.

За її словами, співробітники її офісу задокументували десятки випадків насильства російськими військами щодо цивільних чоловіків у Київській області. Зокрема, повідомляється про побиття, затримання та страти. Деякі чоловіки були доставлені до таборів ув'язнення в росії та білорусі.

Мої співробітники зустрічалися з сім’ями, які шукають своїх зниклих безвісти родичів-чоловіків, відчайдушно намагаючись дізнатися, де вони, чи живі вони і як вони можуть їх повернути, – розповіла Бачелет.

Також офіс Верховного представника ООН з прав людини зафіксував 180 випадків насильницького зникнення місцевих чиновників, журналістів, активістів, цивільних і відставних військовослужбовців і вісім випадків зникнення проросійськи налаштованих осіб.

Нагадаємо, що у Маріуполі загинула психологиня полку «Азов» з Львівщини (відео). Після загибелі сина Наталія Луговська втупила до полку «Азов», аби продовжити справу сина. Психологиня до останнього залишалася з бійцями на «Азовсталі».

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
На Донбасі загинув український військовий На Донбасі загинув український військовий
Сьогодні, 18 квітня, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», бойовики РФ обстріляли з автоматичних станкових гранатометів позиції українських захисників.
Стало відоме ім'я бійця, який сьогодні загинув на Донбасі Стало відоме ім'я бійця, який сьогодні загинув на Донбасі
Сьогодні, 18 квітня, внаслідок ворожих обстрілів на Донбасі загинув боєць ЗСУ Давід Шартава (David Shartava).
Loading...
Load next