"Творимо пекло для рашистських тварюк": бійці 14-ї бригади ЗСУ спопелили техніку ворога з феєрверками (відео)

"Творимо пекло для рашистських тварюк": бійці 14-ї бригади ЗСУ спопелили техніку ворога з феєрверками (відео)

Українські захисники видовищно знищили ворожу техніку.  Відео оприлюднили на фейсбук-сторінці 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

Спопелити ворога так, як Князівські дракони-боги війни — найвище мистецтво! Творимо пекло для рашистських тварюк ще на землі, — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, 14-та окрема механізована бригада імені князя Романа Великого — з’єднання Сухопутних військ. Сформоване 1 грудня 2014 року із 51-ї механізованої бригади й нових мобілізованих.

Підрозділи бригади були залучені до зимових боїв 2015 року за Дебальцеве. 14 жовтня 2019 року бригаді було присвоєно почесне найменування «імені князя Романа Великого».

8 березня 2022 року у бою за визволення від російських окупантів селища Макарів Київської області підбили шість російських танків.

Своєю чергою силами 227 батальйону Територіальної оборони Збройних Сил України вдалося звільнити 4 населені пункти Харківської області. Це села Верхній Салтів, Замулівка, Байрак, Рубіжне. Про успішний контрнаступ 227 батальйон ТрО ЗСУ Харкова розповів у Facebook.

Водночас у Борівській сільській раді розповіли, що з 8 травня російські війська масово залишають села Борову та Богуславку та рухаються в напрямку міста Куп'янськ Харківської області. Проте за даними аерофотозйомки, велика кількість живої сили та техніки росіян залишається в селах Ізюмське, Дружелюбівка, Ольгівка, Чернещина, Першотравневе, Підвисоке, Гороховатка, Бахтін.

У Борівській селищній раді заявили, що в захоплених ЗС РФ населених пунктах російські солдати розміщуються в об'єктах соціальної інфраструктури та порожніх будинках місцевих жителів. Крім того, припускають, що російські війська мають проблеми із забезпеченням, оскільки вони відловлюють на вулицях курей, качок, гусей, а також відбирають або обмінюють у місцевих жителів свиней і харчі.

Нагадаємо, раніше ЗСУ звільнили ще два селища на Харківщині: Момотове та Кутузівка.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next