В Міноборони Британії повідомили, що рф не вдається досягти значних успіхів на сході України

В Міноборони Британії повідомили, що рф не вдається досягти значних успіхів на сході України

Війська рф докладають значних зусиль у районі Ізюму та Сєвєродонецька у спробі отримати прорив у напрямі Слов'янська та Краматорська. Основна мета загарбників на цьому напрямі – оточити українські сили, ізолювавши їх від підтримки чи посилення за рахунок підрозділів ЗСУ на заході країни. Про це повідомляє Міноборони Британії.

Також, як зазначає британська розвідка, українські війська успішно запобігли спробі Росії перетнути річку на Донбасі.

Крім того, під час форсування річки Сіверський Донець на захід від Сєвєродонецька армія РФ втратила бронетехніку щонайменше однієї батальйонної тактичної групи, а також понтонну переправу.

Форсування річки в умовах війни є вкрай ризикованим маневром і свідчить про тиск, який чиниться на російське командування з метою досягнення прогресу на сході України. Досягти якихось значних успіхів російським військам не вдається, незважаючи на концентрацію сил у цьому районі після виведення та передислокації підрозділів із Київської та Чернігівської областей, - йдеться у повідомленні британської розвідки.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Джонсон переконав Зеленського "дотиснути" путіна, а не домовлятися з ним.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next