Джонсон переконав Зеленського "дотиснути" путіна, а не домовлятися з ним, — ЗМІ

Джонсон переконав Зеленського "дотиснути" путіна, а не домовлятися з ним, — ЗМІ

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон переконав президента України Володимира Зеленського "дотиснути" російського лідера путіна і не підписувати з ним єдиної угоди, що враховує пункт про гарантії безпеки для української держави, оскільки президент рф "все одно всіх кине". Про це в четвер, 5 травня, повідомляє видання "Українська правда" із посиланням на людину з близького оточення Зеленського.

У матеріалі йдеться про те, що після того, як українська та російська делегація за підсумками переговорів у Стамбулі приблизно узгодили проєкт майбутнього мирного договору між країнами, Джонсон 9 квітня несподівано прилетів у Київ.

Джонсон привіз у Київ два прості меседжі: путін — воєнний злочинець, його треба дотискати, а не домовлятися з ним. І другий — якщо ви готові з ним підписувати будь-які угоди про гарантії, то ми — ні. З вами можемо, але не з ним, він все одно всіх кине, — переказала суть візиту британського прем'єра людина з оточення Зеленського.

Уже 12 квітня, через три дні після того, як Джонсон провів переговори з українським президентом, російський лідер володимир путін публічно визнав, що переговорний процес зайшов у глухий кут.

Київ відійшов від стамбульських домовленостей, тепер уже вимоги безпеки — це одне, а питання регулювання відносин щодо Донбасу та Криму із Севастополем виносяться за межі цих домовленостей, — сказав путін за підсумками зустрічі з главою Білорусі олександром лукашенком.

За інформацією видання, ще через три дні в Київ знову приїхав посередник у переговорах із Кремлем, бізнесмен Роман Абрамович, а Зеленський у процесі спілкування з українськими медіа офіційно заявив, що угод безпеки з Росією може бути дві: одна стосуватиметься співіснування України з РФ, а друга — виключно гарантій безпеки.

Москва хотіла б мати один договір, в якому є вирішення всіх питань. Проте всі не зовсім бачать себе за одним столом з рф. Для них гарантії безпеки для України — це одне питання, а домовленості з РФ — це інше питання. росія хоче, щоб усе було в одному документі, а люди кажуть: вибач, бачили, що було в Бучі, обставини змінюються, — сказав Зеленський.

Після цього двосторонній переговорний процес щодо припинення війни рф проти України став на паузу, йдеться у публікації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Василькові на честь Бориса Джонсона назвуть набережну.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Росія висадила на Донбасі медіадесант: що це значить? Росія висадила на Донбасі медіадесант: що це значить?
Чи очікувати ще більше фейків та підставних відео від окупантських журналістів? Знову повторюється історія з "розіп'ятим хлопчиком"?
Loading...
Load next