"Витравимо будь-яку погань зі своєї благодатної землі": вінницькі військові знищили російську техніку (відео)

"Витравимо будь-яку погань зі своєї благодатної землі": вінницькі військові знищили російську техніку (відео)

Воїни 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка продовжують активно нищити популяцію особливо небезпечного шкідника, який з'явився на українській землі.

Військові опублікували на своїй сторінці відео, як знищили ворожий танк та ЗРК.

Жоден захист, жодна броня не врятує. Українці - досвідчені аграрії. Витравимо будь-яку погань зі своєї благодатної землі з усім корінням, - підписали відео військові.

Своєю чергою захисники "Азовсталі" виконали наказ командування стримати велике угруповання окупантів і зараз отримали новий – зберегти свої життя.

Про це розповів журналістам 17 травня міністр оборони України Олексій Резніков, коментуючи евакуацію поранених захисників "Азовсталі" на окуповану територію.

Сьогодні відбуваються дуже складні важливі процеси, зокрема й перемовні за допомогою Червоного Хреста – як наслідок це евакуація в дуже тяжкому стані поранених і плюс ще поранених, – сказав він.

Як пояснив глава Міноборони, "наш план – зберегти їм життя, а потім свободу".

Свій наказ стримати угрупування до 20 тисяч російських загарбників і не пустити їх на Запоріжжя, не пустити їх далі на Донеччину і зокрема відтягнути сили від Києва – в тому числі завдяки героїзму гарнізону ми з вами в Києві зараз спокійно розмовляємо – вони цей наказ виконали, вони всі Герої. У них зараз новий наказ – зберегти свої життя, вони потрібні Україні. Це головне, – заявив Резніков.

Нагадаємо, після 82 днів оборони з оточеного окупантами Маріуполя почали евакуювати поранених українських військових, які обороняли завод "Азовсталь". Військове командування України дало наказ зберегти особовий склад оборонців. У ніч проти 17 травня понад 250 військових з гуманітарного коридору було виведено на непідконтрольні Україні території.

У медичний заклад у Новоазовську евакуювали 53 тяжко поранених для надання медичної допомоги. Ще 211 осіб через гуманітарний коридор було доставлено до Оленівки. Обидва населені пункти окуповані.

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук розповіла, що захисників Маріуполя обміняють на російських військовополонених.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти хочуть зрівняти з землею завод «Азовсталь» у Маріуполі (аудіо) Окупанти хочуть зрівняти з землею завод «Азовсталь» у Маріуполі (аудіо)
Окупанти не можуть взяти український Маріуполь, не зважаючи на переважну більшість.
Loading...
Load next