Єдиний шлях — через Крим: рф боїться партизанщини на Херсонщині, тому виїзд у напрямку вільної України заблоковано

Єдиний шлях — через Крим: рф боїться партизанщини на Херсонщині, тому виїзд у напрямку вільної України заблоковано

20 травня Владислав Назаров, речник ОК "Південь" ЗСУ розповів про зусилля, які докладає армія рф, щоб контролювати Херсонщину.

Також український військовий розповів про чергові фейки, які намагається поширювати проросійська пропаганда. Про це йдеться у короткому відео на офіційній сторінці Facebook командування.

На День вишиванки, який уся Україна відмічала 19 травня, жителі Херсонщини поширювали у соцмережах свої фотографії у національному одязі. У самому Херсоні з'явилась чергова партія листівок, у яких закликали росіян піти геть з України.

Побоюючись українського руху опору, вороги заборонили виїзд з Херсонщини на вільні території України. Усім, хто бажає виїхати, пропонують єдиний шлях – через Крим.

На вулицях обласного центру окупанти посилили патрулювання та збільшили кількість блокпостів.

Владислав Назаров підтверджує, що ворог не веде активних наступальних дій на кордонах херсонської області. Зокрема, Миколаївщина страждає від артилерійських обстрілів. Втім ЗСУ однаково завдають противнику втрат: знищено 1 танк і 1 установку залпового вогню "Град".

У росЗМІ та соцмережах пропагандисти поширюють черговий фейк, повідомляє речник ОК "Південь". Росіяни кругом шукають нацистів і вже знаходять їхні нібито "бази" навіть на кіностудіях та в катакомбах.

Крім того, серед мирного населення поширюють провокації, стверджуючи, що ЗСУ ведуть обстріли по мирним жителям.

Назаров закликає українців вмикати критичне мислення, не піддаватись на провокації, а також не публікувати фотографії та повідомлення про вибухи та наслідки вибухів.

Нагадаємо, раніше у Херсонській області ворожий снайпер вбив волонтера, який вивозив людей з окупованої території.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next