"Місто мучеників": у Маріуполі могли загинути 22 тисячі людей

"Місто мучеників": у Маріуполі могли загинути 22 тисячі людей

Від початку повномасштабної війни Росії проти України в Маріуполі загинуло близько 22 тисяч людей. Така кількість жертв за три місяці російської агресії. Пише CNN.

Відповідні дані озвучив радник мера Маріуполь Петро Андрющенко. За його словами:

Маріуполь тепер – місто привидів.

Андрющенко, який перебуває на підконтрольній Україні території, заявив, що чиновники мерії Маріуполя вважають, що за 3 місяці війни у місті загинуло не менше 22 тисяч людей.

Разом з тим, незаангажовані ЗМІ не можуть отримати доступ до Маріуполя, а люди, які там залишилися, налякані, щоб говорити відверто.

Радник Вадима Бойченка заявив, що ґрунтом інформації про 22 тисячі загиблих служать багато контактів, які мерія Маріуполя підтримує з чиновниками, які залишилися у місті. Андрющенко вважає, що реальні цифри можуть бути набагато гіршими.

Він повідомив про проблеми під час перепоховань загиблих людей. Процес ускладнюється, оскільки окупаційна влада вимагає, щоб тіло було доставлене в морг. Окрім того, людина, яка займається перепохованням, повинна на відео заявити, що загиблий був убитий українськими військовими.

У місті абсолютно темно. Єдині вогні – від російських військ та російських патрулів. Всюди запах смерті та запах вогню, – описав Андрющенко теперішній Маріуполь.

Він наголосив, що в Маріуполі – гуманітарна катастрофа та проблеми зі зв'язком. За його словами, люди не можуть вільно пересуватися і через систему "фільтрації" не мають змоги втекти.

Нагадаємо, що ганяють переляканих окупантів: артилеристи ЗСУ показали знищення рашистів (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Стало відоме ім'я бійця, який сьогодні загинув на Донбасі Стало відоме ім'я бійця, який сьогодні загинув на Донбасі
Сьогодні, 18 квітня, внаслідок ворожих обстрілів на Донбасі загинув боєць ЗСУ Давід Шартава (David Shartava).
На Донбасі загинув український військовий На Донбасі загинув український військовий
Сьогодні, 18 квітня, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», бойовики РФ обстріляли з автоматичних станкових гранатометів позиції українських захисників.
Loading...
Load next