ЗСУ звільнили Миколаївку на Херсонщині (відео)

ЗСУ звільнили Миколаївку на Херсонщині (відео)

Російські військові залишили Миколаївку Херсонської області, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні станом на 18:00 30 травня.

У ході вдалого наступу підрозділів Сил оборони ворог зазнав втрат і відійшов з населеного пункту Миколаївка Херсонської області, що призвело до панічних настроїв серед військовослужбовців інших підрозділів збройних сил Російської Федерації, – йдеться в повідомленні.

Водночас, за даними Генштабу, на Слобожанському напрямку війська РФ продовжують підготовку до наступу, проводять вивчення імовірних шляхів висування, постачання озброєння та військової техніки і матеріальних засобів з території РФ.

На Слов’янському напрямку противник продовжує перегрупування військ для поновлення наступу у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. У напрямку населеного пункту Курулька здійснив спробу ведення штурмових дій, успіху не мав, відійшов на раніше зайняті позиції. На Донецькому напрямку ворог, окрім артилерійських обстрілів, завдав авіаційних ударів у районах Новоселівки і Лисичанська, ракетні удари в районах населених пунктів Соледар та Сіверськ, – заявили у командуванні.

Як повідомили у Генштабі ЗСУ, російські військові також перегруповуються та готуються до наступу на Лиманському напрямку, де намагалися «провести розвідку маршрутів висування через водні перешкоди».

На Сєвєродонецькому напрямку противник веде штурмові дії в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Тошківка та Устинівка, бойові дії тривають. На Бахмутському напрямку продовжуються бойові дії в районах населених пунктів Комишуваха, Новолуганське та Берестове. На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському і Запорізькому напрямках ворог успіху не має, намагається посилити угруповання та поповнити втрати за рахунок застарілої та відновленої техніки, – повідомили у Генштабі.

Також ЗСУ продовжують очищати українську землю від окупантів. Актуальна статистика від Генштабу на сьогодні.

Фото: Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, раніше Подоляк заявив, що Україна чекає накопичення достатньої кількості зброї для визволення окупованих територій.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Російсько-українська війна: вечірнє зведення Генштабу (відео) Російсько-українська війна: вечірнє зведення Генштабу (відео)
Сьогодні окупанти здійснили понад 80 літаковильотів, 29 з яких — з території білорусі.
Loading...
Load next