"Смерть для рашистів буде швидкою": українські військові показали на полігоні чеську техніку (відео)

"Смерть для рашистів буде швидкою": українські військові показали на полігоні чеську техніку (відео)

Українські захисники продовжують освоювати озброєння, яке надсилають нашій країні західні партнери. У Мережі з'явилося відео, як бійці Збройних сил України на полігоні обкатують чеські самохідні артилерійські установки vz. 77 "Dana".

Ці САУ є самохідною заміною на радянський Д-20. Відповідні ролики опублікували в Telegram-каналі "Збройні Сили України. Війна з окупантами", передає Obozrevatel.

Зі свого боку, ці установки, за даними порталу Defense Express, допоможуть ефективніше витрачати дефіцитні снаряди 152 мм калібру.

Українські артилеристи вже опанували САУ "Dana", і зараз прямують до лінії фронту, де її застосовуватимуть.

Зазначимо, що самохідне артилерійське встановлення vz. 77 "Dana" було розроблене наприкінці 70-х років у колишній Чехословаччині. Вона забезпечує максимальну дальність стрілянини 20 кілометрів.

Нагадаємо, раніше Чехія передала Україні бойові гелікоптери Мі-24.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео) Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео)
Слідча група Міжнародного кримінального суду вже працює в Україні щодо збирання доказів. Очевидно, що вони свідчитимуть не лише про воєнні злочини, а й про злочини проти людяності.
Loading...
Load next