Президент Чехії дозволив 103 чехам воювати в Збройних силах України

Президент Чехії дозволив 103 чехам воювати в Збройних силах України

Президент Чехії Мілош Земан підписав рішення про згоду на вступ до лав Збройних сил України 103 громадян Чехії. Про це повідомив речник чеської президентської канцелярії Їржі Овчачек. Рішення президента має підписати прем’єр-міністр країни.

Президент Республіки Чехія Мілош Земан підписав рішення про згоду на вступ до лав Збройних сил України 103 громадян на підставі їх заяв, поданих відповідно до закону про військову службу та її закріплення, – написав Овчачек у Twitter.

Своєю чергою українські військові прибули до Німеччини для навчання з використання самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000) на полі бою. Всього планується підготувати 18 розрахунків, які зможуть ефективно застосовувати техніку.

Відповідною інформацією поділилося німецьке видання Spiegel з посиланням на Міністерство оборони Німеччини.

Сьогодні, 11 травня, українські солдати прибули в регіон Рейнланд-Пфальц в літаку Бундесверу з Польщі. Вони пройдуть навчання в артилерійській школі в Ідар-Оберштайні.

За даними Міноборони Німеччини, держава в партнерстві з Нідерландами планує підготувати до 18 розрахунків, які зможуть використовувати гаубиці. Кожен з них включає від трьох до п'яти чоловік, в залежності від оперативної обстановки на полі битви.

Нагадаємо, раніше 30 тяжкопоранених українців із сходу евакуювали «летючим шпиталем» до Німеччини.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Loading...
Load next